Bert Longin voor 5de keer winnaar van de 24 Uren van Zolder Sport
Bert Longin voor 5de keer winnaar van de 24 Uren van Zolder
Sport

Bert Longin voor 5de keer winnaar van de 24 Uren van Zolder

Het team van Bert Longin met de piloten François Verbist (B) Enzo Ide (B) en Xavier Maassen (NL) heeft de 24 Uren van Zolder gewonnen. Ze finishten met 18 ronden voorsprong op de Porsche 996 van Goossens-Soulet-Loix-Palttala. Anthony Kumpen, die team vormde met Vanthoor, Wauters en Retera, eindigde derde.

De Audi van het team Longin maalde een foutloze en ook pechloze race af. Dankzij deze zege, zijn vijfde in Zolder, komt Bert Longin op gelijke hoogte met zijn ex-teammaat Anthony Kumpen.

Zondagmorgen omstreeks 9 uur lagen Kumpen en zijn team nog aan de leiding, maar toen het fors begon te regenen verloor hun Mercedes SLS snel terrein op de Audi R8 van het team Longin. Het droogde na enkele uren wel op en dat leidde nog tot een spannende inhaalrace maar het goede weer kwam voor Kumpen & co net iets te laat.

Marco Goossens en zijn team kenden al vroeg in de race pech en verdwenen gedurende 20 ronden in de pits. Die achterstand konden ze niet meer goed maken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties