'Bier gooien en spugen, dat kan alleen maar in België' Sport
'Bier gooien en spugen, dat kan alleen maar in België'
Sport

'Bier gooien en spugen, dat kan alleen maar in België'

Gisteren werd Wout van Aert na een bloedstollende wedstrijd wereldkampioen veldrijden. Niets dan lof voor de nieuwe kampioen ook van uittredend wereldkampioen Matthieu van der Poel. Lange tijd reed de Nederlander Lars van der Haar echter op kop en dat werd niet zo gesmaakt door de Belgische fans.

De vader van Matthieu is dan ook woedend op de Belgische fans voor hun gedrag: "Bier gooien en spugen. Zoiets kan echt maar in één land. Dan heb je toch geen respect voor topsporters? Ze doen er ook Van Aert mee te kort door zoiets te doen. En vertel mij niet dat het om individuen gaat. Er waren veel mensen die gooiden en spuugden."

Adrie van der Poel ging nog verder dat dit wansmakelijk gedrag en boe-geroep ook deels mee de reden was waarom zijn zoon niet terug wereldkampioen werd. Hij vraagt zichzelf luidop af of het wel de moeite is om te blijven veldrijden door die Belgen: "Dat de Belgen Mathieu graag zien? Een heel deel niet, denk ik dan. Misschien moet hij maar doen zoals Lars Boom en Zdenek Stybar en voor de weg kiezen. Mij zit het in ieder geval zo hoog. Mathieu was vandaag niet goed genoeg. Maar de media hebben de voorbije weken ook hun rol gespeeld natuurlijk. Het voorval met Wout was bepalend. Hij maakte een foutje, met de reactie van het publiek erbij. Dat was én én én. Daar heeft hij mentaal een tik gekregen."

Bron: Het nieuwsblad / Vincent Kallut / Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties