Biglia valt in, Messi scoort Sport
Biglia valt in, Messi scoort
Sport

Argentinië heeft vrijdagavond in Cordoba Paraguay met 3-1 verslagen op de zesde speeldag van de kwalificaties voor het WK 2014.

De thuisploeg opende na amper twee minuten al de score na een doelpunt van Angel Di Maria, de winger van de Spaanse landskampioen Real Madrid. Na 17 minuten kon Jonathan Fabbro voor de gelijkmaker zorgen via een strafschop. Een andere Realspeler, Gonzalo Higuain, bracht Argentinië iets na het halfuur opnieuw op voorsprong, aanvoerder en uitblinker Lionel Messi zette met een knappe vrije trap na 63 minuten de 3-1 eindstand op het scorebord.

Anderlecht-kapitein Lucas Biglia mocht in de slotfase nog invallen bij Argentinië. Na 87 minuten mocht hij Rodrigo Brana vervangen. Dankzij de zege komen de Argentijnen na zes speeldagen met 13 punten aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep.

Bij Colombia was Atlético Madrid-ster Radamel Falcao nogmaals aan het feest. Falcao bracht zijn land na twee minuten op voorsprong tegen Uruguay. De beslissing viel in de tweede helft, twee doelpunten van Teofilo Gutierrez en eentje van Juan Zuniga zorgden voor een vlotte 4-0 zege.