Bizarre sporten: Wint Belg opnieuw het Open Nederlands Kampioenschap sauna? Sport
Bizarre sporten: Wint Belg opnieuw het Open Nederlands Kampioenschap sauna?

Op 17 mei wordt de finale van het Open NK Sauna Event uitgevochten. Wat men precies in de sauna doet? Opgieten. Niet de versie waarbij je iemand zat voert, maar waar je een eigen aromatisch mengsel in de sauna verspreidt, onder andere met handdoeken, waaiers etc. De uitgereikte titel is dan ook ‘Meester van de handdoek’. Momenteel zijn de voorrondes volop bezig: 60 deelnemers, waaronder 5 Belgen, strijden om deze titel.

De Belgische deelnemers zijn allemaal kandidaten uit hetzelfde complex, Thermen R in Roeselare. Deze zijn Martijn Vanhorelbeke (won zijn voorronde op 10 maart en plaatste zich zo voor de halve finale), Benoit de Bock (heeft zijn voorronde op 27 maart) , Jimmy Trioen (heeft zijn voorronde op 24 maart) , Yvan Fermyn (won zijn voorronde op 20 maart en plaatste zich zo voor de halve finale) en Oshin Derieuw die samen met Yvan Fermyn een duosessie moeten afleggen op 7 april.

Deze laatste, Yvan Fermyn, won het Open NK Sauna Event vorig jaar, in een duo samen met Jurgen De Meester, waarbij ze zich kroonden tot ‘Meesters van de handdoek’. De allereerste keer dat een duo de wedstrijd won én de allereerste keer dat een Belg deze wedstrijd won. Belgen die de Nederlanders verslaan in een thuismatch. Geweldig toch. Laat ons hopen dat dit een voorbode wordt van een ander WK dat binnenkort gespeeld wordt.

Ter info: vorig jaar werd het duo Yvan Fermyn en Benoit De Bock 5e op het Wereldkampionschap en dit duo werd reeds geselecteerd voor het WK in september.

Meer info over de wedstrijden hier en wie graag eens zo’n opgietsessie bijwoont, de kampioenen oefenen wekelijks bij Thermen R.