"BMC is heus geen Club Med" Sport
"BMC is heus geen Club Med"
Sport

"BMC is heus geen Club Med"

De geschiedenisboeken van wielerteam BMC zullen zich 2012 niet als een topjaar herinneren. De grote afspraken werden gemist. Cijfers liegen niet: vijftien zeges zijn onvoldoende voor het team van ploegleider John Lelangue. Maar de Belg, deze weken aan de slag in de Vuelta, verweert zich.

“We wonnen misschien niet veel, maar we waren wel altijd en overal present”, zegt de Brusselaar. “Met een beetje geluk wint Ballan de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Gilbert was goed in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl."

"Ook over de Tour mag ik niet klagen. We leverden de beste jongere af (Tejay van Garderen, red.) en plaatsten twee renners in de top tien. Phinney startte sterk in de Giro, Van Garderen won deze week nog in Colorado en zondag pakten Gilbert en Phinney de bloemen.”

Lelangue kan verzachtende omstandigheden inroepen. Nieuwkomer Hushovd was bijna een gans jaar ziek, collega-nieuwkomer Gilbert kende ook de nodige problemen. “Dat zijn de wetten van de sport. Het ene jaar vallen je renners vaker dan het andere, het ene jaar worden je renners vaker ziek dan het andere.”

Lelangue zoekt en vindt te snel verzachtende omstandigheden, wordt gezegd. Hij legt zijn renners ook te weinig druk op. “Er is heus wel druk binnen de ploeg”, weerlegt hij de opmerking. “Maar ik probeer die druk niet te veel op mijn renners te leggen. Geloof me, het is bij ons heus geen Club Med. Wij zijn echt niet tevreden over de resultaten, maar zo loopt het nu eenmaal in de sport. Het perfecte recept bestaat niet.”

Het kan ook snel veranderen, weet Lelangue. “Kijk naar Tom Boonen en Quick-Step. Denk je dat er vorig jaar geen druk was binnen die ploeg? En toch wilde het niet lukken. En dit seizoen lukte het plots allemaal wel.”

Dat volgend seizoen anders zal worden aangepakt, ontkent Lelangue niet. “Uiteraard trokken we lessen en willen we leren van onze fouten. Zelfs na een goed jaar proberen we zaken te verbeteren.”

GVDL

Foto Photo

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties