BOIC selecteert zeven sporters voor Sotsji Sport
BOIC selecteert zeven sporters voor Sotsji
Sport

BOIC selecteert zeven sporters voor Sotsji

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft uiteindelijk zeven sporters geselecteerd voor de Olympische Winterspelen, die op vrijdag 7 februari in het Russische Sotsji van start gaan. Dat maakte delegatieleider Eddy De Smedt vrijdag tijdens een persconferentie in Brussel bekend.

Lees ook:

De zeven die zeker zijn van een ticket voor de duurste Winterspelen aller tijden zijn de twee bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Hanna Mariën, schaatsers Bart Swings en Jelena Peeters, snowboarder Seppe Smits, kunstschaatser Jorik Hendrickx en freestyleskiester Katrien Aerts.

Ook snowboarder Sebbe De Buck maakt nog kans op een selectie, maar zijn deelname staat nog onder voorbehoud. Hij wacht nog op de toekenning van de internationale quotaplaatsen. Hij is eerste reserve in de halfpipe-discipline in het snowboarden bij de mannen en moet dus rekenen op een buitenlandse afvaller, als het land in kwestie de vrijgekomen plaats niet zelf kan opvullen met een snowboarder die voldoet aan de selectiecriteria. Uitsluitsel wordt ten laatste verwacht op maandag 27 januari.

Speerpunt in de Belgische selectie is ongetwijfeld schaatser Bart Swings, die in Sotsji op de 1.500m, 5.000m en 10.000m aantreedt. De 22-jarige Leuvenaar hoopt ook nog op deelname aan de 1.000 meter. Momenteel staat Swings op de vijfde plaats op die reservelijst.

Swings wil de 1.000 meter graag rijden en het onderdeel past goed in zijn programma. De afstand is gepland op woensdag 12 februari. Swings kan dan mooi op snelheid komen voor de 1.500 meter, die drie dagen later wordt gehouden.

Foto's HBvL / Photo News / Belga Boven van links naar rechts: Jorik Hendrickx, bobsleevrouwen Willemsen en Mariën en Seppe Smits Onder: Katrien Aerts, Bart Swings en Jelena Peeters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties