Bokser Chisora vecht intrekken licentie aan

Zwaargewicht Dereck Chisora tekent beroep aan tegen de beslissing van de Britse boksbond om hem zijn bokslicentie af te nemen. De Brit moest zijn licentie afgeven na de incidenten in de marge van zijn titelkamp tegen de Oekraïner Vitali Klitschko in februari. De Britse boksfederatie besliste op 14 maart om de licentie van Chisora “voor […]

Zwaargewicht Dereck Chisora tekent beroep aan tegen de beslissing van de Britse boksbond om hem zijn bokslicentie af te nemen. De Brit moest zijn licentie afgeven na de incidenten in de marge van zijn titelkamp tegen de Oekraïner Vitali Klitschko in februari.

De Britse boksfederatie besliste op 14 maart om de licentie van Chisora “voor onbepaalde tijd” in te trekken. “We waren niet tevreden met het verloop van de hoorzitting en tekenden beroep aan, die zaak is nu lopende”, aldus Franck Warren, de agent van Chisora.

“Het was niet mogelijk om de feiten en de getuigenissen voor de hoorzitting te onderzoeken. Al wat ik wil is een evenwichtige hoorzitting.”

Extrasportief

Chisora verloor tegen Klitschko op punten, maar liet vooral op extrasportieve wijze van zich spreken. Zo gaf hij de Oekraïner tijdens de weging een klap in het gelaat, net voor de kamp spuwde hij Vitali’s broer Vladimir water in het gezicht en op de persconferentie na het gevecht ging hij op de vuist met zijn landgenoot en voormalig wereldkampioen David Haye.

Eind vorige maand werd de 28-jarige Chisora al voor onbepaalde tijd geschorst door de WBC (World Boxing Counsil). Aan de Duitse boksbond moet hij een boete van 75.000 euro betalen. Als hij toch opnieuw mag boksen, komt er mogelijk een kamp tegen Haye.

“Het is een vanzelfsprekend gevecht en groter dan een kamp tegen Vitali of Vladimir Klitschko. Ze hebben veel redenen om het tegen elkaar op te nemen, maar dan wel op de gepaste plaats”, aldus Warren.

Foto Reuters

Reacties

wpDiscuz