Bokser Floyd Mayweather verdient meer dan Lebron James en Tiger Woods Sport
Bokser Floyd Mayweather verdient meer dan Lebron James en Tiger Woods
Sport

Bokser Floyd Mayweather verdient meer dan Lebron James en Tiger Woods

De bokser Floyd Mayweather (36) is voor het tweede jaar op rij de best verdienende sportman van de Verenigde Staten. Hij zal minstens 90 miljoen dollar (70 miljoen euro) verdienen in 2013. Dat berekende het Amerikaanse magazine Sports Illustrated. Mayweather laat basketbalfenomeen LeBron James ver achter zich. Tiger Woods, achtvoudig nummer een op deze lijst, zakt weg van plaats twee naar vijf.

Mayweather, een weltergewicht, is na 44 officiële kampen nog steeds ongeslagen. De Amerikaan versloeg op 4 mei zijn landgenoot Robert Guerrero in het prestigieuze MGM Grand in Las Vegas en behield zo zijn wereldtitel. Hij tekende een contract voor zes kampen, daar zal hij ongeveer 190 miljoen dollar (147 miljoen euro) aan verdienen. In september moet hij opnieuw aan de bak.

Op de tweede plaats van de Fortunate 50 van Sports Illustrated staat LeBron "King" James, sterspeler van Miami Heat, die voor de vierde keer in zijn carrière uitgeroepen werd tot MVP. James verdient dit jaar zo'n 56,6 miljoen dollar (43,9 miljoen euro), dankzij een loon van 17,5 miljoen en 39 miljoen aan sponsoring.

Tiger Woods, nummer een van 2004 tot en met 2011, zakte naar de vijfde stek met een slordige 40 miljoen dollar (31 miljoen euro). De golfer steeg wel in een andere ranking. Hij won dit seizoen al vier toernooien en is opnieuw de nummer een in het PGA-circuit.

Belga Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties