Bom onder de tenniswereld, bekende spelers verdacht van matchfixing Sport
Bom onder de tenniswereld, bekende spelers verdacht van matchfixing
Sport

Bom onder de tenniswereld, bekende spelers verdacht van matchfixing

We zien het fenomeen matchfixing alsmaar vaker voorkomen. Vooral in het voetbal is er de afgelopen jaren veel commotie geweest rond matchfixing. Ook in de lagere regionen van het tennis werden spelers al verdacht van bewust een match te verliezen Echter komt er nu een nieuw schandaal naar buiten dat de tenniswereld op zijn grondvesten doet daveren.

Zo zouden er in de laatste tien jaar 16 spelers uit de top 50 zich gewaagd hebben aan matchfixing. Enkele van deze spelers zouden zelfs Grand Slam-titels behaald hebben. Uit een rapport van 2008 zou blijken dat er keiharde bewijzen waren tegen de verdachte spelers. De ATP, de mondiale tennisbond, besloot er volgens onderzoekers niets aan te doen. De grote mannen uit de tenniswereld wilden een gigantisch schandaal vermijden en besloten daarom alles onder de mat te schuiven.

Er werd helaas niet bekend gemaakt om welke spelers het zou gaan. Het zal wellicht niet gaan om de absolute topspelers zoals Roger Federer, Rafael Nadal of Novak Djokovic. Zij hebben niet bepaald geld nodig van matchfixing. (MG)

Bron: Buzzfeed / Bron foto: Bob Smith/Free Images

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties