Bomans: "Met zeven het WK wielrennen winnen kan ook" Sport
Bomans: "Met zeven het WK wielrennen winnen kan ook"
Sport

Bomans: "Met zeven het WK wielrennen winnen kan ook"

Ben Hermans is er niet in geslaagd België in de top tien van de UCI-landenranking van de World Tour te houden. De Limburger kende pech tijdens de afsluitende tijdrit in de Ronde van Polen, waardoor hij in het algemeen klassement niet de noodzakelijke sprong voorwaarts kon maken. Hierdoor zakt België naar de elfde plaats in de landenranking en moet het twee WK-plaatsen inleveren.

"Niet dat ik mij achter pech wil verschuilen, maar het heeft ons een gans jaar tegengezeten", zegt bondscoach Carlo Bomans. "En vroeger werd een jaar met weinig zeges opgevangen door ereplaatsen die punten opleverden én Jurgen Van den Broeck die links of rechts een goed klassement reed."

De feiten zijn wat ze zijn. Bomans mag straks slechts zeven profrenners mee naar Firenze nemen. "Het zal deze keer alvast niet aan ons zijn om de koers te controleren. Maar dat hadden we ook niet gedaan als we met negen aan de start hadden gestaan. Andere landen hebben meer geschikte renners. Italië schuift Nibali naar voor, Spanje heeft Rodriguez en Valverde, uiteraard is er Sagan en vermoedelijk kan ook Colombia iets op dit parcours."

"Wij gaan de kat uit de boom kijken, zullen heel attent moeten koersen maar leggen ons niet op voorhand neer bij een nederlaag. Zelfs met negen is het niet gemakkelijk om wereldkampioen te worden. Maar met zeven kan het ook, zeker weten."

GVDL

Foto Dick Demey

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties