Bomans: "WK-parcours te lastig voor Roelandts" Sport
Bomans: "WK-parcours te lastig voor Roelandts"
Sport

Bomans: "WK-parcours te lastig voor Roelandts"

Bondscoach Carlo Bomans heeft maandag op de zetel van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) in Vorst zijn zevenkoppige selectie bekendgemaakt voor de wegrit op het WK wielrennen.

Serge Pauwels, Ben Hermans, Maxime Monfort en Jurgen Roelandts werden aangeduid als reserves. "Hermans liet me weten dat hij wel had verwacht niet geselecteerd te worden. Monfort is een heel goed ronderenner, maar een eendagswedstrijd is toch iets anders. En voor Jurgen leek de finale van het WK-parcours me te lastig", besloot Bomans.

Devenyns

Naast uittredend wereldkampioen Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet selecteerde de bondscoach Leukemans, Jan Bakelants, Gianni Meersman, Dries Devenyns en Johan Vansummeren.

"Met het viertal Bakelants, Van Avermaet, Meersman en Gilbert willen we zo lang mogelijk meedoen in de finale", gaf Bomans tekst en uitleg bij zijn keuzes. "Daarnaast beschikt Devenyns na een lange inactiviteit nog over heel frisse benen. De afgelopen week kwam hij ook goed voor de dag in de Grote Prijzen van Québec en Montréal. Dries kan vlot meeschuiven in een vroege ontsnapping. Op hem kan je altijd rekenen".

Wegkapitein

"We hebben in België weinig mannen à la Vansummeren, die hun vak als helper heel goed kennen", verklaarde Bomans de selectie van de Garmin-renner. "En Leukemans, een vaste waarde in onze ploeg, zal fungeren als wegkapitein. Hij kan heel goed de lijnen uitzetten tijdens de wedstrijd".

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties