Boonen: "2013 was een jaar om snel te vergeten" Sport
Boonen: "2013 was een jaar om snel te vergeten"
Sport

Boonen: "2013 was een jaar om snel te vergeten"

Tom Boonen kan niet wachten om zijn annus horribilis met enkele klinkende overwinningen aan de vergetelheid prijs te geven. Dat verklaarde de voormalige wereldkampioen donderdag op de stage van wielerformatie Omega Pharma-Quick.Step in het Spaanse Calpe.

De 33-jarige Boonen kende afgelopen jaar een absoluut pechseizoen, dat eind juli een vroegtijdig einde kende. "2013 was een jaar om snel te vergeten. Mijn zitvlakblessure is nu achter de rug, maar perfect krijg je dat nooit. Door onder meer een ander zadel te gebruiken en mijn positie op de fiets aan te passen, proberen we de druk op die specifieke zone te verlichten."

"De winter is bijzonder goed verlopen", vervolgde Boonen, die vorig seizoen enkel de tweede etappe van de Ronde van Wallonië won. "Ik ben vroeg in actie geschoten en lig zelfs voor op schema, wat betekent dat ik nu al klaar ben om aan een koers te beginnen."

"Op dit moment heb ik maar twee koersen in mijn hoofd: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. We starten nooit in een wedstrijd met een absolute kopman. Maar als ik gunstig blijf evolueren, dan zal ik in die wedstrijden een van de te kloppen mannen zijn."

Tour

"De intentie is er verder om ook aan de Ronde van Frankrijk deel te nemen. Als die vraag komt, zal ik zeker niet neen zeggen". Indien Boonen dit jaar naar de Tour trekt, zou hij voor het eerst sinds 2011 aan de start van 'La Grande Boucle' verschijnen.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties