Boonen: "Klaar voor wat komen gaat" Sport
Boonen: "Klaar voor wat komen gaat"
Sport

Boonen: "Klaar voor wat komen gaat"

De weg die naar de Omloop Het Nieuwsblad leidt verliep voor Tom Boonen over asfalt van Argentijnse, Qatarese en Omaanse makelij. Vanaf zaterdag komt de klassiekerkoning in de habitat waar hij zich het best thuisvoelt, smalle Vlaamse en van kasseien voorziene wegen. “Het is goed geweest”, klonk het voor zijn terugreis naar België. “Ik ben klaar voor wat komen gaat.”

Een reis over drie landen en twee continenten leverde Tom Boonen twee zeges op. Mooi meegenomen als mentale opkikkers na maanden van lichamelijk leed, maar zoveel belangrijker is de wetenschap dat de Kempenaar opnieuw lijkt te flirten met zijn niveau van 2012, een seizoen waarin de kopman van Omega Pharma – Quick-Step het hele Vlaamse voorjaar naar zijn hand zette.

“Ik voel me sterk, dat klopt. Maar of ik zo goed ben als twee jaar geleden, daarvoor is het nog even wachten. Want de bedoeling is dat er straks qua vormpeil nog een paar procentjes bij komen.”

Terwijl behoorlijk wat renners woensdag of donderdag de Vlaamse wegen aan een doorgedreven verkenning onderwerpen, blijft Tom Boonen lekker thuis in de Kempen. “Ik heb al aan Fitte (Wilfried Peeters, red.) gemeld dat ze de komende dagen niet naar mij moeten omkijken. In de Kempen kan ik net zo goed trainen, en het spaart me een paar uur in de auto uit als ik niet over en weer moet naar de Vlaamse Ardennen."

"Wat ik van de Omloop Het Nieuwsblad verwacht? Ik sta gemotiveerd aan de start, zoals elk jaar. In het besef dat ik een flinke portie geluk zal nodig hebben om die koers voor het eerst te winnen. Als ik nu al in topvorm zou zijn, had ik een probleem. Dat rek je niet tot Parijs – Roubaix. En dat blijft tenslotte toch de bedoeling.”

Guy Vermeiren Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties