Boonen: “Roubaix was en is mijn doel”

Als Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) zondag in Roubaix als eerste over de meet rijdt, komt hij met vier zeges in de Helleklassieker op gelijke hoogte met Roger De Vlaeminck. “Dat ik zondag de Ronde gewonnen heb, verandert niets aan mijn ambitie voor Parijs-Roubaix. Ik zal er opnieuw vol voor gaan”, waarschuwt hij de concurrentie. “Roubaix […]

Als Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) zondag in Roubaix als eerste over de meet rijdt, komt hij met vier zeges in de Helleklassieker op gelijke hoogte met Roger De Vlaeminck. “Dat ik zondag de Ronde gewonnen heb, verandert niets aan mijn ambitie voor Parijs-Roubaix. Ik zal er opnieuw vol voor gaan”, waarschuwt hij de concurrentie.

“Roubaix was en is een doel op zich. Voor zondag had ik ook al bijna alles gewonnen, dat de Ronde daar nu bijkomt, verandert dus niets”, zei Boonen dinsdag op een persconferentie in Antwerpen. “De koerssituatie zal zondag wel anders zijn. Daar hebben we onszelf wat ingeduwd na de Ronde. Nu zal echt iedereen naar ons kijken, maar als één ploeg dat aankan, dan is dat mijn ploeg.”

Voor de Helleklassieker wacht eerst nog de Scheldeprijs, woensdag. Hoofddoel van Boonen daar is de ploeg helpen. “Voor mij staat alles in het teken van Roubaix. Francesco Chicchi krijgt bij ons in Schoten zijn kans, ik wil de ploeg een handje toesteken.”

Een week na Parijs-Roubaix staat ook nog de Amstel Gold Race op de drukke kalender van Tom Boonen. “Die wedstrijd moet me zeker ook liggen, maar daar komen een pak nieuwe mannen in koers die de kleine rondes in de benen hebben. Ik zal dan al zoveel kilometers achter de kiezen hebben en wil er in de eerste plaats iets terug doen voor de ploeg.”

Een opgemerkte gast op de persconferentie van Boonen was Tjorven Cleenewerck. De 11-jarige jongen haalde alle kranten met de foto waarop hij geknield Boonens zege in de Ronde vierde.

Reacties

wpDiscuz