Borleés en Oyowe stranden op 5de plek in finale 4x400m Sport
Borleés en Oyowe stranden op 5de plek in finale 4x400m
Sport

Borleés en Oyowe stranden op 5de plek in finale 4x400m

De Belgen zijn in de finale van de 4x400m op het WK Atletiek in Moskou niet verder gekomen dan een 5de plaats. Toen Dylan Borlée als derde loper, na broers Jonathan en Kevin Borlée, oprukte naar de tweede positie zag het er even goed uit, maar slotloper Will Oyowe kon niet stand houden.

De Belgen finishten in een matige 3:01.02. Het goud was voor de Verenigde Staten, die in 2:58.71 een beste wereldjaarprestatie neerzetten. Zij haalden het van Jamaica (2:59.88) en Rusland (2:59.99). Ook twee jaar geleden in het Zuid-Koreaanse Daegu eindigde de Belgische estafetteploeg op de vijfde plaats.

Snelle start

Er leek nochtans even meer in te zitten. Coach Jacques Borlée koos verrassend voor Jonathan Borlée als startloper, gevolgd door Kevin om zo een snelle start te verzekeren. Die tactiek leek zijn vruchten af te werpen, want Kevin bracht de Belgen in tweede stelling. Dylan Borlée hield vervolgens knap stand en behield de tweede plaats, maar slotloper Will Oyowe was in de slotfase niet meer opgewassen tegen al het geweld en kwam uiteindelijk als vijfde over de meet.

MCe, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties