Bosnië-Herzegovina schrijft geschiedenis met WK-kwalificatie Sport
Bosnië-Herzegovina schrijft geschiedenis met WK-kwalificatie
Sport

Bosnië-Herzegovina schrijft geschiedenis met WK-kwalificatie

Bosnië-Herzegovina heeft zich dinsdagavond voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de eindfase van een WK voetbal. Edin Dzeko en ploegmaats hielden op de laatste speeldag Griekenland af, door met 0-1 te winnen op verplaatsing in Litouwen. Bosnië neemt pas sinds 1996 deel aan de WK-voorrondes.

De Grieken, die wel met 2-0 wonnen van Liechtenstein, mogen zich opmaken voor de barrages. In de stand eindigen Griekenland en Bosnië gelijk met 25 punten, maar de Oost-Europeanen profiteren van een veel beter doelsaldo (+24 tegenover +8). Slovakije (12 punten), Litouwen (11), Letland (7) en Liechtenstein (2) vallen helemaal uit de WK-boot. Slovakije en Letland hebben later op de avond wel nog een match (zonder inzet) te goed.

Het is Stuttgart-spits Vedad Ibisevic die de geschiedenis ingaat als held van het vaderland. Hij bezorgde Bosnië na 66 minuten de 0-1 voorsprong in Kaunas. Sterspeler Edin Dzeko (Manchester City) tekende voor de assist.

BELGA Foto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties