Brazilië-Argentinië ontaardt in veldslag: Messi wil niet meer spelen, Martinez gooit zich in tribune Sport
Brazilië-Argentinië ontaardt in veldslag: Messi wil niet meer spelen, Martinez gooit zich in tribune
Sport

Brazilië-Argentinië ontaardt in veldslag: Messi wil niet meer spelen, Martinez gooit zich in tribune

Een veldslag op de tribunes van het Maracanã, en de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië moest nog beginnen. Onrust onder de supporters resulteerde in een vertraging van de wedstrijd met een halfuur. Lionel Messi verloor simpelweg zijn interesse, terwijl doelman Emiliano Martinez zich tussen Argentijnse fans wierp die werden aangevallen met een matrak. "Dit had kunnen eindigen in een tragedie”, klonk het bij iedereen.

Geen enkele wedstrijd is zo beladen als Brazilië-Argentinië. De twee Zuid-Amerikaanse voetbalgiganten hebben al een geschiedenis van turbulente ontmoetingen. Twee jaar geleden moest een wedstrijd na vijf minuten worden gestaakt vanwege de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten die vier Argentijnse spelers verhinderden te spelen omdat ze niet voldeden aan de quarantaineregels. Afgelopen nacht escaleerde de situatie verder.

Messi weigert te spelen, Martinez vangt klappen op

In het mythische Maracanã in Rio de Janeiro werd een nieuw, tumultueus hoofdstuk toegevoegd aan het Braziliaans-Argentijnse verhaal. Voorafgaand aan de wedstrijd raakten fans van beide landen slaags tijdens het spelen van de nationale volksliederen. De Braziliaanse ordediensten grepen hardhandig in, vooral tegen de Argentijnse fans. Er ontstond geduw en getrek, matrakken vlogen in het rond en moeders moesten zich ontfermen over huilende kinderen. Ook de Argentijnse spelers waren getuige van het tumult.

Messi en zijn teamgenoten begaven zich naar de tribunes om de gemoederen te bedaren, maar slaagden daar nauwelijks in. Doelman Emiliano Martinez wierp zich zelfs tussen een matrak van een politieman en een groep fans. Het waren hallucinante taferelen. Lionel Messi gebaarde vervolgens naar zijn medespelers om het veld te verlaten. In overleg met de scheidsrechter werd besloten de wedstrijd een half uur uit te stellen. Opvallend genoeg bleven de Braziliaanse spelers en stafleden afzijdig en grepen niet in. Toen de rust enigszins was teruggekeerd, werd de wedstrijd hervat.

(lees verder onder de video)

Geblesseerde Messi reageert

De spanning bleef echter zinderen, zowel op als rond het veld. De ene overtreding volgde op de andere. Bovendien greep Lionel Messi naar zijn linkerdij. Bondscoach Lionel Scaloni liet de Inter Miami-speler staan tot tien minuten voor het einde. Na deze interland wacht Messi een lange vakantie tot het Amerikaanse voetbalseizoen komend voorjaar hervat wordt. Na de wedstrijd uitte Messi zijn woede over het optreden van de politie.

"We zagen hoe mensen met stokken werden geslagen door de politie. Dat was niet acceptabel. Er waren ook familieleden van spelers op de tribune. We zijn naar de kleedkamer gegaan. Dat was de beste manier om de rust terug te brengen, maar dit had ook kunnen eindigen in een tragedie,” zei hij. Messi benadrukte ook dat de Braziliaanse ordediensten zich meer bezighouden met dergelijke zaken dan met voetbal. "

(lees verder onder de video)

"We schrijven geschiedenis, maar..."

“Uiteindelijk schrijven we geschiedenis met Argentinië door hier te winnen, maar deze wedstrijd zal altijd verbonden zijn met de onderdrukking van onze fans", aldus Messi. De wedstrijd eindigde met een weinig spectaculaire 0-1 na een kopbalgoal van Otamendi op het uur en een rode kaart voor Joelinton in het slotkwartier. De Argentijnse spelers vierden opzichtig met hun fans, gezien de gebeurtenissen op de tribunes van het Maracanã voorafgaand aan de wedstrijd.

Voor het Braziliaanse toptalent Endrick verliep zijn debuutweek wellicht anders dan verwacht. De Seleção leed voor het eerst in zijn geschiedenis een nederlaag in een WK-kwalificatiewedstrijd op eigen bodem. Met slechts 7 punten uit zes wedstrijden is het team gezakt naar de zesde plaats in Zuid-Amerika na drie opeenvolgende nederlagen. Alleen de eerste vier plaatsen zich na 18 wedstrijden rechtstreeks voor het WK 2026. Argentinië staat bovenaan met 15 punten uit 18.

(Bron: hln.be - Intropic: Twitter)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties