Britse bokser geschorst wegens vechtpartij

De Britse bokser Dereck Chisora (rechts op de foto) wordt door de World Boxing Council (WBC) voor onbepaalde tijd geschorst omwille van zijn wangedrag voor en na de titelkamp bij de zwaargewichten tegen de Oekraïner Vitali Klitschko (links op de foto). Hij sloeg die avond de Oekraïner in het gezicht tijdens de weging, spuwde water […]

De Britse bokser Dereck Chisora (rechts op de foto) wordt door de World Boxing Council (WBC) voor onbepaalde tijd geschorst omwille van zijn wangedrag voor en na de titelkamp bij de zwaargewichten tegen de Oekraïner Vitali Klitschko (links op de foto).

Hij sloeg die avond de Oekraïner in het gezicht tijdens de weging, spuwde water in het gzicht van diens broer Vladimir en ging na de kamp zwaar op de vuist met zijn landgenoot en ex-bokser David Haye.

Chisora kreeg eerder van de Duitse boksbond al een boete van 75.000 euro. De WBC heeft nu besloten om hem te schorsen tot zijn hoorzitting, waar hij nogmaals een fikse geldboete zal krijgen. Zijn naam wordt ook van de wereldranglijst gehaald en hij zal voor onbepaalde tijd ook geen titelduel meer mogen vechten.

De WBC vraagt Chisora ook een cursus woedebeheersing te volgen, en daarna wordt zijn schorsing herbekeken.

Belga
Foto AFP

Reacties

wpDiscuz