Britse pers: "Sensationele Hazard" en "Showman Lukaku" Sport
Britse pers: "Sensationele Hazard" en "Showman Lukaku"
Sport

Britse pers: "Sensationele Hazard" en "Showman Lukaku"

Eden Hazard schitterde afgelopen weekend bij zijn debuut voor Chelsea, en Romelu Lukaku scoorde meteen voor zijn nieuwe club West Bromwich. De Britse pers was dan ook lovend over beide landgenoten.

Hazard beheerste meteen de voetbalcommentaren in de Premier League. De Engelse pers, bij aanvang nog kritisch, haalde alle superlatieven boven om zijn prestatie tegen Wigan te beschrijven. "Hazard beleefde een sensationeel debuut met oogverblindende trucks en snelle bewegingen", roemt de Daily Star, dat hem met 9 op 10 tot 'Man van de Match' bombardeerde. "Na een zomer vol geflirt met Manchester City, United en Chelsea was Eden Hazard het wachten meer dan waard. Veertig miljoen euro goed besteed."

Ook The Guardian was onder de indruk. "Hazard was alleen af te stoppen door overtredingen. Wigan raakte spontaan in paniek toen het nummer 17 aan de bal kwam. Met zijn laag zwaartepunt, bal als het ware aan zijn voet gelijmd, vloog hij langs de tackles van de tegenstanders. Hazard en Mata maakten, wanneer ze maar wilden, Wigan gek."

De Daily Mail heeft wel een boodschap voor Hazard: "Iemand moet hem vertellen dat hij het niet elke week zo makkelijk zal krijgen in de Premier League."

Lukaku

Ook Romelu Lukaku kon maandag, weliswaar in mindere mate, lovende commentaren lezen. "Showman Lukaku", titelt de Irish Times. "Romelu moest nog invallen, maar het zal niet lang meer duren vooraleer hij in de basis staat. West Brom moest diep in de buidel tasten om zijn loon op te hoesten, maar Lukaku beïnvloedde meteen het spel." De Daily Mail roemde dan weer de kracht van Lukaku: "Vernietigend."

STEVEN TUYLS / KOEN LOUAGE / STIJN JORIS

Foto: Eden Hazard (links) en Romelu Lukaku aan het werk in de Premier League

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties