Bulldogs Luik wint beker van België ijshockey Sport
Bulldogs Luik wint beker van België ijshockey
Sport

Bulldogs Luik wint beker van België ijshockey

Bulldogs Luik heeft zaterdag voor eigen volk de Belgische beker in het ijshockey gewonnen. In de finale in een tot de nok gevulde Médiacité versloeg het Waalse team de favoriet White Caps Turnhout met 4-3.

Voor Bulldogs is het de eerste bekerwinst.

Net voor de eerste pauze bracht Bremer de Luikenaars voor, maar bij de start van de tweede periode zette Orescani de gelijkmaker op het bord. Via Krzak en Pierre Camelbeeck kwam Luik 3-1 voor. In een beklijvende derde periode bracht Bartek White Caps weer in de partij, maar Billon zorgde voor de 4-2. Peeters kon nog milderen, maar de Luikse zege kwam niet meer in gevaar.

"Wij waren vandaag de underdog en die mag je nooit onderschatten. We hebben ons thuisvoordeel alvast optimaal benut", reageerde coach Danny Peters. "We konden opnieuw rekenen op de steun van een felle supportersschare en daar zijn we hen natuurlijk enorm dankbaar voor. Hun aanmoedigingen gaven de spelers echt een boost. In de allereerste finale meteen ook de Beker veroveren, is echt een unicum en hopelijk kunnen we hier een gewoonte van maken. Ons volgende doel is dan ook logischerwijze de titel."

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties