Burnley-spelers onder vuur na 'Haaland-incident' in FPL: "Kompany moet ze schorsen!" Sport
Burnley-spelers onder vuur na 'Haaland-incident' in FPL: "Kompany moet ze schorsen!"
Sport

Burnley-spelers onder vuur na 'Haaland-incident' in FPL: "Kompany moet ze schorsen!"

Vincent Kompany en Burnley trapten afgelopen vrijdag het Premier League-seizoen af tegen Manchester City. Erling Haaland liet zijn naam tweemaal noteren op het scorebord. Toch werd er na de wedstrijd over iets anders grondig nagepraat: drie spelers van Burnley kozen opmerkelijk genoeg Erling Haaland als aanvoerder in het populaire Fantasy Premier League-spel.

Voor degenen die niet bekend zijn met Fantasy Premier League: het is een populair spel, gespeeld door meer dan 11 miljoen mensen, waarbij deelnemers met een beperkt budget hun eigen team voor het Premier League-seizoen samenstellen. Te vergelijken met bijvoorbeeld de ‘Gouden 11’ van Het Laatste Nieuws. Spelers krijgen punten op basis van prestaties, zoals doelpunten, assists en clean sheets voor doelmannen. Elke speelronde moeten deelnemers ook een aanvoerder kiezen.

"Is dit niet hetzelfde als gokken?"

Erling Haaland is een synoniem voor doelpunten en is dan ook een veelvoorkomende keuze in Fantasy Premier League-teams. Sterker nog, maar liefst 73 procent van de deelnemers wees hem aan als aanvoerder voor de openingswedstrijd tegen Burnley. Haalands twee doelpunten leverden deze deelnemers aanzienlijke punten op. Nu kwam aan het licht dat ook drie spelers van Burnley tot die 73 procent behoorden: Josh Brownhill, Jack Cork en Arijanet Muric. Zowel Muric als Cork bleven de gehele wedstrijd op de reservebank, terwijl Brownhill pas inviel nadat Haaland zijn doelpunten had gemaakt.

Ze hadden dus geen directe invloed op de wedstrijd, maar op sociale media ontvingen zij (natuurlijk) kritiek. Velen vinden het ongepast dat zij een speler van de tegenpartij kozen als aanvoerder tegen hun eigen team. Eén persoon vroeg zich af of dit niet vergelijkbaar is met gokken. Andere reacties luiden onder meer: "Dit lijkt op belangenverstrengeling" en "Kompany zou hen moeten bestraffen." Iemand suggereert zelfs dat de drie spelers dezelfde straf zouden moeten krijgen als Ivan Toney.

Acht maanden schorsing

De Engelse spits van Brentford werd aan het einde van het vorige seizoen voor acht maanden geschorst omdat hij maar liefst 232 keer de gokregels van de Premier League had overtreden. Toney had onder andere dertien keer ingezet op verlies van zijn eigen team. Een belangrijk onderscheid met gokken is dat er in principe geen geldprijzen te winnen zijn bij Fantasy Premier League, enkel prijzen zoals VIP-tickets voor Premier League-wedstrijden, elektronica of vakanties. Burnley en de betrokken spelers hebben nog niet gereageerd op deze kwestie.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties