Carl Huybrechts over Sugar Jackson: "Niet meer dan een kermisbokser" Sport
Carl Huybrechts over Sugar Jackson: "Niet meer dan een kermisbokser"
Sport

Carl Huybrechts over Sugar Jackson: "Niet meer dan een kermisbokser"

Heerlijk nieuws, dames en heren, want binnenkort is het weer Sugar Time! Hoe minder mensen in hem geloven, hoe heviger het bokshart van Sugar Jackson begint te branden. "Ik wil mezelf bewijzen, in de ring. En dat zal ik doen ook!" Amen to that!
Momenteel leeft meervoudig Europees bokskampioen Sugar Jackson van de centjes die hij verdient als elektricien. Maar als het van hem afhangt, dan staat ie binnenkort gewoon weer in de ring de ene na de andere boksmans tegen de mat te knock-outen. Meer dan ooit jeukt het bij de 32-jarige Jackson, die een tijdje heeft geproefd van het leven als halfblinde. “In het UZ van Antwerpen had de arts vastgesteld dat Jackson een afwijking had aan zijn oog. Ik had dat ook al gezien, iedereen kon dat zien. Als hij van zijn glas wilde drinken, pakte hij dat niet meteen vast, maar voelde hij eerst voorzichtig was het stond. Hij had een blinde vlek in zijn oog. Maar in november is Jackson geopereerd aan zijn oog en het ziet er goed uit”, vertelt zijn nieuwe manager Patrick De Bouw in Dag Allemaal.

Met andere woorden, fysiek weer helemaal de oude, dus! Ideaal om er weer tegenaan te gaan. En daar heeft ie duidelijk zin in. “Ik kan haast niet wachten om weer te beginnen met boksen. Ik voel met echt super. En het zal opnieuw Sugar Time worden, geloof me”, aldus de boksgod.

Alleen weet niet iedereen of dat wel zo’n goed idee is. Grootste tegenstander is niemand minder dan Carl Huybrechts, de man die destijds als manager achter Jackson stond. “Het is een onverstandige beslissing. Toen hij fysiek op zijn sterkst was, schoot hij al tekort op het vlak van boksintelligentie. Nu zie ik hem het niveau van kermisbokser niet meer overstijgen”, klinkt het genadeloos.

Ook bokslegende Freddy De Kerpel vreest voor een Sugar-drama als hij zich nog eens laat gaan. “Ik zei drie jaar geleden al dat Jackson moet stoppen. Hij is een kampioen en hij heeft veel voor de sport gedaan. Maar boksen is erg gevaarlijk. Ik wens hem veel succes, maar mocht hij familie van me zijn, dan zou ik hem die comeback ten zeerste afraden”, waarschuwt hij.

Maar zulke kritiek doet absoluut niets met onze bokskoning. “Ik wil bewijzen dat al mijn criticasters ongelijk hebben en dat zal niet eens lang duren. Niet dat ik daar mijn motivatie uit haal. Ik wil mezélf bewijzen, in de ring. En dat zal ik doen ook”, schreeuwt ie strijdlustig uit. Come on, Sugar! (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties