Carl Huybrechts tackelt geschorste Beerschot-voorzitter – sponsor haakt af (video)

Sinds Patrick Vannoppen aan het roer van Beerschot staat, is het nooit windstil op de club. Na zijn stunt in een berenpak deelde hij nu rode kaarten uit aan de pers, waardoor hijzelf nu een schorsing oploopt. Carl Huybrechts is ongenadig voor de preses van het Antwerpse paars-wit. Vannoppen deelde recent gele en rode kaarten […]

Sinds Patrick Vannoppen aan het roer van Beerschot staat, is het nooit windstil op de club. Na zijn stunt in een berenpak deelde hij nu rode kaarten uit aan de pers, waardoor hijzelf nu een schorsing oploopt. Carl Huybrechts is ongenadig voor de preses van het Antwerpse paars-wit.
Vannoppen deelde recent gele en rode kaarten uit aan de media, die hij beschuldigt van eenzijdige berichtgeving. Zo is Gazet Van Antwerpen niet meer welkom op het Kiel.

In HLN steekt Carl Huybrechts, zelf supporter van Beerschot, zijn afkeer van de recent afgekondigde persstop niet onder stoelen of banken: “Ik snap dat mensen soms even genoeg hebben van de media – er wordt bij momenten inderdaad nogal wat onzin verkondigd – maar in dit geval kan ik de hele situatie niet serieus nemen. Wie maalt er om dat Beerschot in deze periode even niet meer met de buitenwereld communiceert?”

Tsja, wie zou er om malen? De sponsors misschien? Tenslotte is mediabelangstelling voor hen toch het doel van hun financiële al dan niet materiële bijdrage?

Bij Huyndai, co-sponsor van de club, reageert men heel duidelijk: William Meerschaut (PR communications manager Belux): “Wij zijn hier niet heel blij mee, maar het is aan de club om het beleid te bepalen. Hyundai heeft echter niet de intentie om volgend seizoen nog co-sponsor te zijn, al was die beslissing voor de persstop genomen. Indien we echter nog sponsorbesprekingen met de club zouden hebben, zou de bewuste persstop zeker op tafel komen als onderwerp van discussie.”

Bij Carl Huybrechts bestaat de vrees dat het imago van de club hierdoor geschaad wordt: “Het lijkt wel alsof men van de club een paars-wit ‘Calimeroke’ wil maken.” De acties zoals deze persstop, de uitvallen naar de pers en de stunt in het berenpak brengen Beerschot volgens de televisiemaker in een negatief daglicht. Zo vroeg men vanuit de RTBF al aan Huybrechts wat er allemaal aan de hand was bij de club.

De blonde krullenbol van de sportverslaggeving heeft ook zijn eigen visie op het beleid van Vannoppen: “Clubleiders als Vannoppen omringen zich nu eenmaal niet met mensen die hun mening durven zeggen”. Oppassen Carl, zo dadelijk mag je op basis van deze uitspraak een donkerrood gekleurde kaart verwachten.
“Eigenlijk zou de pers hier eens hartelijk om moeten lachen”, zo gaf Huybrechts nog mee. En dat is wat we hier bij Clint ook doen: wij besloten om de Beerschot-voorzitter een koekje van eigen deeg te geven en bij deze krijgt Patrick Vannoppen van ons een rode kaart én een schorsing van drie maanden op Clint.be. Je had er om gevraagd, Patrick. Zelfs al zou je het willen, de volgende drie maanden moet je vanaf de zijlijn toekijken! (KA)

Hoe Patrick op zijn rode kaart en schorsing reageerde zie je in onderstaande video:

Reacties

wpDiscuz