Cathérine Jacques en Elco van der Geest druipen af in Tokio Sport
Cathérine Jacques en Elco van der Geest druipen af in Tokio
Sport

Cathérine Jacques en Elco van der Geest druipen af in Tokio

Op het wereldkampioenschap judo in de Japanse hoofdstad Tokio hebben Cathérine Jacques (foto) en Elco van der Geest ons land geen eremetaal kunnen bezorgen.

De tot Belg genaturaliseerde Nederlander Elco van der Geest (-100 kg) ging nochtans volop voor goud. In de eerste ronde vloerde hij donderdag de Pakistaan Shah Hussain met twee keer een waza-ari. Nadien liet hij de Litouwer Egidijoes Zilinskas afdruipen (ippon).

In de partij tegen Henk Grol, in de derde ronde, liep het echter mis. De Nederlander won met ippon en nam zo knap revanche voor de verloren EK-finale van enkele maanden geleden.

Van der Geest had vooraf de hoop uitgedrukt België medailles te bezorgen op WK's en de Olympische Spelen. Daar zullen we dus nog even op moeten wachten.

Jacques (-78 kg) nam in ronde 1 de maat van de Australische Stephanie Grant met ippon. Nadien moest ze echter haar meerdere erkennen in de Française Lebrun.

Beide judoka's mochten niet aantreden in de herkansingen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties