Cavendish geeft rode trui extra glans in slotrit Giro Sport
Cavendish geeft rode trui extra glans in slotrit Giro
Sport

Cavendish geeft rode trui extra glans in slotrit Giro

Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) heeft de laatste Giro-etappe gewonnen in Brescia. De Brit bleef in de sprint de Italianen Modolo en Viviani voor. Vincenzo Nibali (Astana) bereikte zonder problemen de eindstreep en is voor de eerste keer eindwinnaar van de Ronde van zijn thuisland, voor Uran en Evans.

Na 199 kilometer tussen Riese Pio X en Brescia kwam Cavendish na een massasprint als eerste over de meet, zijn vijfde ritzege in deze Giro. Ook de rode puntentrui is voor de Brit. Hij finishte voor Sacha Modolo (Bardiani Valvole-CSF Inox) en Elia Viviani (Cannondale).

Eindwinnaar Nibali (foto boven) werd in 2010 al eens derde en een jaar later tweede in de Ronde van Italië. Vorig jaar verscheen hij er niet aan de start en zette hij alles op de Ronde van Frankrijk, wat hem in juli op het podium in Parijs een derde plaats opleverde. Dit seizoen had hij de goede vorm al snel te pakken, wat resulteerde in eindwinst in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Trentino.

Foto's AP/EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties