Celine Van Ouytsel fileert de truitjes van alle Pintjesliga-clubs: "Precies een shirt voor de turnles!" Sport
Celine Van Ouytsel fileert de truitjes van alle Pintjesliga-clubs: "Precies een shirt voor de turnles!"
Sport

Celine Van Ouytsel fileert de truitjes van alle Pintjesliga-clubs: "Precies een shirt voor de turnles!"

In onze nationale Pintjesliga staat dit weekend de tweede speeldag op het programma. Hoog tijd dus om eens de nieuwe truitjes van de verschillende clubs onder de loep te nemen, vonden ze bij nieuwsblad.be. En dat lieten ze doen door een bijzonder iemand…

Niemand is natuurlijk beter geschikt om haar ongezouten mening over de truitjes van onze Belgische eersteklassers te geven dan de vrouw die in 2020 zelf tot de mooiste van het land werd gekroond. Modekenner en voetbalfanate Celine Van Ouytsel. Celine beoordeelde de truitjes van elke club, maar zover gaan wij niet gaan. Wij pikken er een paar ‘speciallekes’ uit…

De lelijkste

Die bedenkelijke eer valt nieuwkomer RWDM te beurt. Celine zegt: “Echt niet mijn ding. Dat ze in de blokjes de letters van de club hebben verwerkt is origineel, maar je ziet het amper. Het truitjes doen mij aan heel veel denken – aan een schaakbord, om maar iets te noemen – maar zeker niet aan voetbal. En dan nog die sponsors op de achterkant van de broekjes… Sorry, voor mij zijn dit de lelijkste truitjes van allemaal.”

Meer iets voor Dimi en Kim

De truitjes van AA Gent, dat vindt Celine meer iets voor darters: “AA Gent is mee op de hype van de polokraagjes gesprongen. Da’s heel tof. Maar helaas wel het enige positieve aan hun shirts. Ze doen mij meer denken aan een dartsshirt dan aan een voetbaltruitje. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

De saaiste

De Panda's van Eupen zijn saai volgens Celine, althans hun uitrusting: “Da’s ook wit. Maar wel heel saai. Het lijkt wel of ze bij Adidas nog een truitje hadden liggen en daar dan maar een logo op hebben gezet. De gouden strepen op het truitje, die je trouwens amper ziet, passen ook niet samen met de zwarte strepen op het broekje. En langs de achterkant doen de truitjes qua vorm denken aan de hesjes die je vroeger bij de turnles kreeg. Zonde.”

Een 11/10 (misschien)

Celine vindt de truitjes van Charleroi echt wel knap. Zo mooi zelfs dat ze zelfs overweegt een 11/10 te geven, maar daar hangt wel een voorwaarde aan vast: “De Zebra’s doen hun naam alle eer aan. Het is goed dat ze consequent zijn in hun zwart-wit en er geen enkele flashy sponsor hebben tussen gestoken. De onderbreking van de strepen is ook tof. Het deed me zelfs wat denken aan een pieds de poule-motief. Dat zie je veel in Chanel-pakjes, zoek maar eens op. Als ze daar de inspiratie gezocht hebben, verdienen ze van mij een 11/10, maar dat betwijfel ik. (lacht)”

De mooiste

We willen jullie wel al verwittigen: hier is sprake van enige subjectiviteit... Celine zegt: “Mijn favoriete ploeg… Ik kan dus niet anders dan Antwerp een 10/10 geven. (lacht) Al vind ik de truitjes ook oprecht mooi. Ik heb even mijn bedenkingen gehad omdat de strepen op de voorkant wel heel breed zijn – dan riskeer je al snel op de Poolse vlag te lijken – maar dat wordt gecompenseerd door een rustige, volledig rode achterkant. Bovendien hebben ze het geluk dat de kleuren van de sponsors rood-wit zijn. En… leve de polo-kraagjes!”

Alle beoordelingen van Celine kan je nalezen op nieuwsblad.be.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties