Celtic stunt tegen Barça, Bayern vernedert Lille Sport
Celtic stunt tegen Barça, Bayern vernedert Lille

Celtic Glasgow heeft vanavond voor de verrassing gezorgd in de Champions League. Het team van Neil Lennon versloeg in Celtic Park de Spaanse grootmacht FC Barcelona met 2-1. Voor Celtic scoorden Victor Wanyama, ex-Beerschot, en de 18-jarige Tony Watt. Lionel Messi scoorde in de extra tijd de aansluitingstreffer voor Barcelona, maar verder kwamen de Blaugrana niet.

In de andere wedstrijd in Groep G versloeg Benfica Spartak Moskou met 2-0. Barcelona leidt met 9 punten uit 4 wedstrijden. Celtic volgt met 7 punten, Benfica is derde met 4 punten en Spartak Moskou staat op de laatste plaats met 3 punten.

Late winst voor Chelsea

In Groep E stond met Chelsea-Shakhtar Donetsk een echte kraker op het programma. Chelsea, met Eden Hazard de hele wedstrijd op het veld, won na een ware thriller met 3-2. De Nigeriaan Victor Moses maakte in de 94ste minuut het winnende doelpunt voor The Blues. Voor Chelsea scoorden verder ook Fernando Torres en Oscar, Willian deed de netten 2 keer trillen voor Shakhtar.

Juventus kende in diezelfde groep geen problemen met de Denen van FC Nordsjaelland. Juve won in eigen huis met 4-0 na doelpunten van Marchisio, Vidal, Giovinco en Quagliarella. Chelsea en Shakhtar staan samen aan de leiding met 7 punten uit 4 wedstrijden. Juventus volgt als derde op 1 puntje van de leiders en Nordsjaelland staat laatste met 1 punt.

Vernedering voor Lille

In Groep F vielen vanavond de meeste doelpunten: liefst 13 in 2 wedstrijden. Bayern München vernederde in de Allianz Arena het Franse Lille met 6-1. Na iets meer dan een half uur stond Lille al 5-0 in het krijt. In de andere wedstrijd in de groep klopte Valencia Bate Borisov met 4-2.

Valencia en Bayern staan samen aan de leiding met 9 punten uit 4 wedstrijden. Bate Borisov volgt met 6 punten en Lille haalde nog geen enkel punt en staat troosteloos laatste.

Dolle 10 minuten in Braga

In Groep H won Manchester United met 1-3 op het veld van Braga. De Portugezen klommen na 50 minuten op voorsprong toen Alan een strafschop benutte, maar United sloeg in 10 dolle minuten terug. Van Persie, Rooney op strafschop en Hernandez zorgden voor de 1-3 eindstand.

In de andere wedstrijd zagen we dezelfde uitslag. Het Roemeense Cluj was in eigen huis niet opgewassen tegen de Turken van Galatasaray. Yilmaz scoorde een hattrick. Manchester United haalt het maximum van 12 punten en is al zeker van de volgende ronde. Cluj en Galatasaray hebben 4 punten, Galatasaray 3.