Chadli scoort voor Tottenham, Bakkali en PSV winnen in Oekraïne Sport
Chadli scoort voor Tottenham, Bakkali en PSV winnen in Oekraïne
Sport

Chadli scoort voor Tottenham, Bakkali en PSV winnen in Oekraïne

Gisteravond kwamen drie Belgische clubs in actie in de Europa League. KRC Genk kon als enige winnen. De Limburgers waren met 2-1 te sterk voor FC Thun. Standard kwam niet verder dan een punt in Elfsborg (1-1) en vicekampioen Zulte Waregem ging met de billen bloot in Kazan (4-0). Er kwamen ook heel wat landgenoten in actie met hun buitenlandse clubs. Een overzicht.

Tottenham won zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League met 0-2 bij het Russische Anzhi Makhachkala. Nacer Chadli en Moussa Dembélé stonden allebei aan de aftrap en speelden de volledige wedstrijd. Jan Vertonghen kreeg rust. Jermain Defoe opende na 35 minuten de score. Vijf minuten later zette Chadli de 0-2 op het bord. De Spurs wonnen eerder hun openingsmatch tegen Tromso met 3-0 en leiden in groep K met 6 op 6.

In groep J speelde Lazio Rome, met Luis Pedro Cavanda in de basis, in zijn tweede poulematch van de Europa League 3-3 gelijk bij Trabzonspor. Lazio deelt met Trabzonspor de leiding in de groep met 4 punten.

In groep L eindigde AZ-PAOK Saloniki op 1-1. Jan Wuytens en Maarten Martens speelden de volledige wedstrijd voor de thuisploeg. Beide teams staan met 4 punten op kop in de groep.

PSV Eindhoven won op de tweede speeldag in groep B van de Europa League met 0-2 van het Oekraïnse Chornomorets Odessa. Zakaria Bakkali startte in de basis en werd na 73 minuten vervangen. Het verrassende Bulgaarse Ludogorets Razgrad leidt met 6 punten voor PSV en Chornomorets (3). Dinamo Zagreb is laatste met 0 punten.

In groep A klopte Swansea Sankt-Gallen met 1-0. Roland Lamah kwam niet van de bank. Swansea leidt de poule met 6 op 6.

In groep F kende Urko Pardo een moeilijke avond in doel bij APOEL Nicosia, dat met 0-3 verloor van Eintracht Frankfurt. APOEL telt 1 punt uit twee matchen.

Belga Foto's EPA/AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties