Champions League afgelopen voor titelverdediger Inter Sport
Champions League afgelopen voor titelverdediger Inter

In de Champions League hebben Schalke 04 en Real Madrid zich, zoals verwacht, geplaatst voor de halve finales. Voor titelverdediger Inter Milan en Tottenham zit het Europees avontuur erop. De halve finales zijn Schalke-Manchester United en Real Madrid-Barcelona.

Vorige week deelde Schalke een stevige tik uit in Milaan. Inter verloor met 2-5. In eigen huis kwamen de Duitsers niet meer in de problemen. Ze kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong via Raul.

Motta maakte in de tweede helft nog de 1-1 voor Inter, maar tien minuten voor tijd zette Höwedes de 2-1 eindstand op het bord. Over de twee wedstrijden verliest de titelverdediger dus met 7-3 van Schalke dat in de Bundesliga pas negende is.

Enkel een mirakel kon Tottenham nog in de Champions League houden na de 4-0 nederlaag in Madrid. Maar aan de rust stond het nog 0-0 en in het begin van de tweede helft sloeg Real het laatste restje hoop aan diggelen na een goal van Ronaldo. Het bleef 0-1.

Dinsdag wisten Manchester United en FC Barcelona zich te plaatsen. Man. U. won na de heenwedstrijd (0 -1) ook de return tegen Chelsea. Het werd 2-1. Barcelona had nauwelijks moeite met Shakthar Donetsk. Na een 5-1 in eigen huis, won de Spaanse club met 0-1 in Oekraïne.

Halve finales

In de volgende ronde neemt Schalke 04 het op tegen Manchester United. De andere halve finale gaat tussen Real Madrid en Barcelona. De twee Spaanse grootmachten spelen zaterdag ook al tegen elkaar in de competitie.

De heenwedstrijden in de halve finales worden op 26 en 27 april afgewerkt, de terugmatchen een week later. De finale gaat op 28 mei in het Wembleystadion door.