Champions League - Anderlecht staat op uit de dood: 3-0 achterstand wordt omgezet in gelijkspel Sport

RSC Anderlecht heeft dinsdag een klein mirakel gerealiseerd in het Emirates Stadion. Op de vierde speeldag in Groep D van de Champions League zette paarswit een 3-0 achterstand tegen Arsenal nog om in een 3-3 gelijkspel. De gelijkmaker viel in de 89e minuut.
De eerste helft startte aan een verschroeiend tempo, met Arsenal die het balbezit opeiste. Toch creëerde Anderlecht de betere kansen, via Dennis Praet en Sasha Kljestan. De inefficiëntie van de Belgische landskampioen werd genadeloos afgestraft. In minuut 24 veroorzaakte Chancel Mbemba een penaltyfout op Danny Welbeck. Mikel Arteta bleef ijzig kalm. Amper vijf minuten later trapte Alexis Sanchez een vrije trap in de muur, maar in de rebound trof de Chileen wel raak in de korte hoek. Arsenal trok met een geruststellende 2-0 richting kleedkamer.

Na de pauze lag het tempo wal lager. Iets voor het uur werd balverlies van Kljestan genadeloos afgestraft door Alex Oxlade-Chamberlain. De match leek gespeeld, maar drie minuten later milderde Anthony Vanden Borre tot 3-1, weliswaar uit buitenspelpositie. Arsenal had de touwtjes in handen, maar liet Anderlecht zelf terug in de wedstrijd komen. In minuut 72 maakte Nacho Monreal een penaltyfout op de ingevallen Aleksandar Mitrovic. Anthony Vanden Borre schoof de aansluitingstreffer voorbij Wojciech Szczesny. Arsenal verloor compleet de controle over de wedstrijd en paarswit oversteeg zichzelf. In minuut 89 geschiedde het wonder: op voorzet van Andy Najar kopte Mitrovic de 3-3 gelijkmaker binnen.

Toch kon coach Besnik Hasi niet zonder kopzorgen uit Londen vertrekken. In de 54e minuut had hij immers Chancel Mbemba met een knieblessure zien uitvallen. In de andere wedstrijd in groep D verzekerde Borussia Dortmund zich met een 4-1 zege tegen Galatasaray van de kwalificatie voor de achtste finales. Dortmund telt na vier wedstrijden 12 punten, Arsenal heeft er 7. Anderlecht staat op plaats drie met 2 punten, Galatasaray bekleedt de laatste plaats met 1 punt. .