Chaos in Belgisch voetbal is compleet: kampioen tweede klasse mag niet naar eerste klasse, maar zakt naar derde klasse Sport
Chaos in Belgisch voetbal is compleet: kampioen tweede klasse mag niet naar eerste klasse, maar zakt naar derde klasse
Sport

Chaos in Belgisch voetbal is compleet: kampioen tweede klasse mag niet naar eerste klasse, maar zakt naar derde klasse

Wanneer je de titel leest, moet je even in je ogen wrijven, maar het is helaas waar. Enkele dagen voor de laatste speeldag in tweede klasse was er chaos in het Belgische voetbal omdat White Star Brussels 2 punten extra kreeg en plots aan de kop van het klassement stond. Uiteindelijk werden de punten terug afgepakt, maar veel maakte het niet uit want Eupen en Antwerp speelden gelijk waardoor White Star uiteindelijk toch nog kampioen werd.

Groot feest dus in het kleine clubje in Brussel, ze moesten enkel nog in orde zijn voor de licentievoorwaarden. Grote man John Bico had er een goed oog in dat deze licentie zeker in orde zou komen. Gisterenavond werd de uitspraak gedaan en bij White Star zitten ze plots met het handen in het haar. Ze mogen immers niet naar eerste klasse promoveren, maar zakken zelfs naar derde klasse (binnenkort de tweede amateurklasse).

Bij Eupen zijn ze dolgelukkig want zij mogen nu bij de grote jongens gaan spelen. Bij Antwerp is het verdriet nog altijd groot want na een heel jaar op de eerste plaats te staan, deze nog afgeven en derde eindigen op de laatste speeldag doet heel veel pijn bij de mannen van de Bosuil. Een tweede plaats had dus zelfs al genoeg geweest voor Antwerp om te promoveren. (MG)

Bron: Sporza

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties