Charleroi wint topper tegen Oostende, Giants vloeren Gent Sport
Charleroi wint topper tegen Oostende, Giants vloeren Gent
Sport

In de hoogste klasse van het basketbal heeft Charleroi de topper tegen Oostende gewonnen. De Antwerp Giants vloerden dan weer Gent met 75-57.

De thuisploeg nam een blitz-start(7-0) maar de Oost-Vlamingen antwoordden snel (7-6). Bommen van Wilson(14p) en Strickland(14p) zorgden terug voor een Antwerpse bonus (18-10), maar Randle(10p), Bosco(12p) en Loubry(8p) beperkten de schade na kwart 1.(20-15)

Oveneke bracht vanachter de boog de tienpuntenkloof op het bord(29-18). Ondanks enkele slordigheden controleerden de Giants dankzij Hopkins(13p) met een 38-25 ruststand als gevolg. Casteels liet zijn bankspelers uitgebreid aan bod komen met negen scorende spelers in de eerste helft als gevolg.

Gent hield stand tot aan 50-39 toen Roel Moors een versnelling hoger ging spelen en Wilson de 57-41 op het bord liet zetten na 30 minuten. Strickland dunkte achterwaarts de twintiger op de tabellen (61-41). De wedstrijd was uiteraard gespeeld. Moors(11p) en Strickland zorgden nog voor wat spektakel met een mooi uitgevoerde aanval. Brown(10p) was heer en meester onder de ringen zodat we een logische thuisoverwinning kregen van de Giants met 75-57.