Charlton Athletic bevestigt "constructieve gesprekken" met Roland Duchâtelet Sport
Charlton Athletic bevestigt "constructieve gesprekken" met Roland Duchâtelet
Sport

Charlton Athletic bevestigt "constructieve gesprekken" met Roland Duchâtelet

De Engelse tweedeklasser Charlton Athletic bevestigt dat er constructieve gesprekken met Standard-voorzitter Roland Duchâtelet plaatsvinden om de club over te nemen. Dat meldt het team uit de Engelse Championship (tweede klasse) op zijn website.

"De club is blij om te bevestigen dat er onderhandelingen met Roland Duchâtelet plaatsvinden om Charlton Athletic Football Club over te nemen", klinkt het bij de 'Addicks', momenteel pas negentiende (op 24 ploegen) in de stand in de Championship. "Er zijn erg constructieve gesprekken aan de gang en we hopen die snel af te ronden", aldus voorzitter Michael Slater.

Het Engelse dagblad Daily Mail meldde vrijdagnacht dat de Belgische zakenman de nieuwe eigenaar van de financieel geplaagde tweedeklasser is. Volgens de krant telde Duchâtelet 14 miljoen pond (16,8 miljoen euro) neer voor de club. Een overname is volgens Charlton zelf nog geen feit, maar alles gaat wel de goede kant uit.

Duchâtelet, die zelf voorlopig niet bereikbaar is voor commentaar, zou zijn voetbalimperium zo blijven uitbreiden. Half december raakte bekend dat hij de Duitse vierdeklasser FC Carl Zeiss Jena heeft overgenomen. Naast Standard heeft Duchâtelet ook banden met tweedeklasser STVV (via zijn partner Marijke Höfte, hijzelf is er ex-voorzitter) en het Hongaarse Ujpest (via zijn zoon Roderick).

Belga, Archieffoto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties