"Chauffeur zonder rijbewijs verantwoordelijk voor dood Malanda" Sport
"Chauffeur zonder rijbewijs verantwoordelijk voor dood Malanda"
Sport

"Chauffeur zonder rijbewijs verantwoordelijk voor dood Malanda"

Dat Junior Malanda er niet meer is, is volgens Malanda’s zaakwaarnemer de schuld van zijn “onverantwoordelijke vrienden die profiteerden van Malanda”. Harde woorden die het overdreven snelheidsprobleem nog eens in de kijker zetten.
De teller stond op 250 km/u. Even voor het noodlot toesloeg stoeften Malanda en zijn vrienden op social media nog over de hoge snelheid waarmee ze over de A2 scheurden om toch maar op tijd te zijn op de luchthaven om op winterstage te vertrekken. Tot een stevige plas op het wegdek de auto tegen een boom deed knallen en Malanda zijn ogen voor altijd sloot. Aan het stuur zat de 20-jarige Anthony D'Alberto, een jeugdspeler van Anderlecht, die niet beschikte over een geldig rijbewijs, want eigenlijk mocht hij helemaal niet rijden in het buitenland.

Malanda’s zaakwaarnemer voelde dat Malanda zich de laatste tijd meer en meer liet omringen met dergelijke, onverantwoordelijke kerels die het leuk vonden om met een ster als Malanda op stap te gaan. Hij legt dan ook de schuld bij hen. “In het voetbal kom je veel mensen tegen die van je proberen te profiteren. De laatste maanden kwam hij zo meer ‘vrienden’ tegen. Jongens met een gebrek aan verantwoordelijkheid. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat Junior er nu niet meer is. Ik voel me enorm verslagen. Ik trachtte hem te beschermen”, vertelde Didier Frenay aan Het Laatste Nieuws.

Chauffeur Anthony D'Alberto – die nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis ligt – mag zich verwachten aan een stevige boete. In Duitsland lachen ze niet met mensen die achter het stuur kruipen zonder geldig rijbewijs. Een rijverbod zal een logisch gevolg zijn, maar D'Alberto riskeert tevens een gigantische boete, want in Duitsland hanteert justitie een boetesysteem dat afhankelijk is van het inkomen. Zo kreeg Borussia Dortmund-aanvaller Marco Reus onlangs nog een boete in de bus van maar liefst een half miljoen euro. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties