Chelsea en Real in halve finale Champions League Sport
Chelsea en Real in halve finale Champions League
Sport

Chelsea en Real in halve finale Champions League

Chelsea en Real Madrid hebben hun favorietenrol waargemaakt. Beide teams wonnen na de heen- ook de terugmatch van hun kwartfinale van de Champions League en stoten zo door tot de laatste vier.

Chelsea behaalde vorige week een gunstige uitgangspositie door met 0-1 te gaan winnen op het veld van Benfica Lissabon. Al na 20 minuten leken de Londenaars de schaapjes helemaal op het droge te hebben nadat Frank Lampard scoorde uit penalty. Die kwam er nadat Javi Garcia de opgerukte Cole net iets te opvallend neerwerkte in de zestien meter.

Vijf minuten voor rusten leek het kalf helemaal verdronken voor de Portugezen nadat Maxi Pereira tegen een tweede gele kaart aankeek.

Het team met Rode Duivel Axel Witsel liet de kopjes echter niet hangen en streed nog voor het schier onmogelijke. Vijf minuten voor tijd leek het wonder plots binnen bereik voor de bezoekers. Garcia prikte de gelijkmaker tegen de netten waardoor Benfica plots maar een doelpunt verwijderd was van kwalificatie.

In de toegevoegde tijd doorprikte Raul Meirelles echter de droom van Benfica na een scherpe counter. Meireles (foto boven) kegelde de bal staalhard in de kruising vanaf de rand van de zestien meter.

Nieuwe Real-show

De andere terugwedstrijd van de avond was eigenlijk overbodig nadat Real Madrid vorige week met 0-3 was gaan winnen bij de Cypriotische kampioen Apoel Nicosia. De Koninklijke was echter niet van zin om er een zondagswandeling van te maken in het eigen Bernabeu.

Los Galacticos maakten er weer een wervelende show van met enkele prachtexemplaren van goals van Christiano Ronaldo (2 stuks), Kaká, Callejón en Di Maria. Eerredders voor Apoel waren er van Manduca en Solari op penalty.

Halve finales:

Bayern München - Real Madrid (Heen: 17/04; Terug: 25/04)Chelsea - Barcelona (Heen: 18/04; Terug: 24/04)

Foto's: AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties