Chelsea kopje onder bij Newcastle Sport
Chelsea kopje onder bij Newcastle

Chelsea is zaterdag in de openingswedstrijd van de tiende speeldag in de Premier League tegen zijn tweede seizoensnederlaag aangelopen. In St. James' Park bleek Newcastle United met 2-0 te sterk voor Hazard en co.

Eden Hazard startte in de basis bij Chelsea, dat voor de pauze domineerde, maar er niet in slaagde dat overwicht in doelpunten om te zetten. Na de kampwissel kwam Newcastle, in eigen huis steevast een lastige klant, steeds beter in de wedstrijd. Een doelpunt voor de thuisploeg hing in de lucht, uiteindelijk duurde het tot de 68e minuut vooraleer de Fransman Yoan Gouffran de openingstreffer voorbij Petr Cech kopte (1-0).

José Mourinho greep in en bracht meteen André Schürrle voor een bleke Frank Lampard. The Blues knokten zich terug in de wedstrijd en acht minuten voor affluiten had Hazard de gelijkmaker aan de voet, maar zijn laag schot ging voorlangs. Even later was de zege voor Newcastle een feit, nadat de Fransman Loïc Rémy er op de counter 2-0 van maakte.

Chelsea liet zo een unieke kans liggen om over Arsenal naar de koppositie te springen. Met tien wedstrijden op de teller staan de troepen van Mourinho met twintig punten voorlopig op de tweede plaats. Middenmoter Newcastle stijgt voorlopig naar de negende plaats.