Chelsea struikelt, Messi redt Barca Sport
Chelsea struikelt, Messi redt Barca

In de Champions League is Chelsea thuis blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen de Italiaanse landskampioen Juventus. Een bleke Hazard zag de jonge Braziliaan Oscar twee keer scoren voor de rust, waarbij vooral het tweede doelpunt van grote klasse was. Kort voor de rust milderde Vidal voor Juventus. In de tweede helft kregen beide ploegen grote kansen, maar was het Quagliarella die Stamford Bridge het zwijgen oplegde. Een gouden wissel, want even later raakte hij ook nog de lat.

Nog in groep E versloeg Shakhtar Donetsk debutant Nordsjaelland met 2-0. Twee doelpunten van Mkhitaryan volstonden voor de zege.

Barcelona ontsnapt

In groep G liet Barcelona zich ei zo na verrassen door Spartak Moskou. Na het openingsdoelpunt van Tello kwam Spartak via een owngoal van Bruno Alves langszij. In de tweede helft bracht Romulo na een vlotte counter de bezoekers op voorsprong. Een stunt leek in de maak, tot Messi orde op zaken stelde en met twee doelpunten voor de 3-2 zege zorgde.

In de andere match speelden Celtic en Benfica 0-0 gelijk.

United met moeite

Manchester United had in eigen veel moeite met Galatasaray. De Turken raakten tweemaal het doelkader en claimden tevergeefs een penalty. Michael Carrick scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, al miste Nani wel een strafschop voor de thuisploeg.

Nog in groep H liet Braga zich verrassen door de Roemenen uit Cluj, één van de 'zwakke broertjes'. Bastos zorgde met twee doelpunten tegen zijn ex-club voor de stunt.

Lille vernederd

Dat Lille met het vertrek van Hazard aan klasse heeft ingeboet werd pijnlijk in de verf gezet door de Wit-Russen van BATE Borisov. In eigen stadion kregen de Fransen een pak voor de broek: 1-3. Bij de rust stond de thuisploeg al 0-3 in het krijt, op het uur kon Chedjou milderen.

Borisov deelt zo de leiding in groep F met Bayern München, dat Valencia versloeg met 2-1. Een afgeweken schot van Schweinsteiger in de eerste helft bracht Bayern op voorsprong, die door Kroos werd verdubbeld in de tweede. De aansluitingstreffer van Valdez in de toegevoegde tijd kwam te laat voor de bezoekers.