Chris Froome primus in vijfde etappe Oman Sport
Chris Froome primus in vijfde etappe Oman
Sport

Chris Froome primus in vijfde etappe Oman

De Brit Chris Froome (Team Sky) heeft zaterdag de vijfde en voorlaatste etappe in de Ronde van Oman op zijn palmares geschreven.

De tourwinnaar was na een rit over 147,5 km tussen BidBid en Jabal Al Akhdar de snelste op de zware slotklim 'Green Mountain' (10,5%) en bleef de Amerikaan Tejay van Garderen (BMC) en de Colombiaan Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick.Step) voor. De Spanjaard Joaquim Rodriguez (Katusha) en de Nederlander Robert Gesink (Belkin) vervolledigden de top vijf.

De etappe werd gekleurd door een ontsnapping van vier renners, met daarbij ook de Belgen Thomas Sprengers en Preben Van Hecke (beiden Topsport Vlaanderen-Baloise). Zij werden echter gegrepen op de slotklim.

Dankzij zijn ritzege neemt Froome ook de leiderstrui over van de Slovaak Peter Sagan (Cannondale), de winnaar van vrijdag. De Keniaanse Brit wordt zonder ongelukken ook net als vorig jaar eindwinnaar.

Zondag eindigt de Ronde van Oman met een rit over 146,5 km tussen As Sifah en Matrah Corniche.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties