Chris Froome wint natourcriterium van Sint-Niklaas Sport
Chris Froome wint natourcriterium van Sint-Niklaas
Sport

Chris Froome wint natourcriterium van Sint-Niklaas

Christopher Froome (Sky) heeft het 5e natourcriterium in Sint-Niklaas gewonnen. De Brit haalde het in een sprint met twee van de Spanjaard Joaquim Rodriguez. De Duitser Marcel Kittel legde beslag op de laatste podiumplaats. Gert Steegmans werd vierde voor Iljo Keisse.

Net na de start van het criterium gingen de hemelsluizen helemaal open om net voor het einde terug te sluiten. Dat zorgde ervoor dat de renners tijdens de beginronden wat voorzichtigheid inbouwden en het tempo milderden. Tot een groepje met Gert Steegmans, Matthias Ongena, Guy Smet, Jasper De Buyst en Jim Aernouts aan de boom ging schudden.

Het waren Froome en Kittel die zich persoonlijk met de zaak gingen bemoeien en de kloof dichtten. Het sein dan voor Keisse om een uitval op te zetten, maar ook hij kreeg geen vrijgeleide.

Op zes ronden van het einde trokken Smet en David Boucher in de aanval. Zij zongen het drie ronden uit en dan was het aan Froome om met Rodriguez het tempo op te voeren. Niemand van het peloton slaagde erin om de kloof nog te dichten. Rodriguez probeerde tevergeefs Froome nog van zich af te schudden. In de daaropvolgende sprint was de man in het geel duidelijk de betere van de Spanjaard. Kittel toonde zich de snelste van het peloton.

Belga Foto GCo

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties