Chris Horner in het ziekenhuis met bloedklonter in de longen Sport
Chris Horner in het ziekenhuis met bloedklonter in de longen
Sport

Chris Horner in het ziekenhuis met bloedklonter in de longen

De Amerikaanse renner Chris Horner ligt in het ziekenhuis met een bloedklonter in een long. Dat meldt cyclingnews.com. De klonter is een gevolg van zijn zware valpartij in de Tour op 8 juli.

De 39-jarige renner van RadioShack brak bij die val zijn neus, rib en liep ook een zware hersenschudding op, maar hij reed de etappe wel nog uit. De volgende dag verdween hij echter uit de Tour.

Na zijn opgave keerde hij terug naar zijn thuisland om er te werken aan zijn herstel. Horner had de training al hervat, toen de bloedklonter werd ontdekt.

Felle pijn

"Ik kreeg plots felle pijn in mijn zij. Eerst dacht ik dat het kwam door die ribbreuk, maar het werd steeds erger. Daarom belde ik naar mijn dokter, en die beval me onmiddellijk naar het ziekenhuis te gaan", schrijft de Amerikaan op zijn blog.

"Op weg naar het hospitaal werd de pijn steeds erger, en in de spoedafdeling onderging ik meteen enkele tests. Nu blijkt dat ik mijn 'blessurelijstje' van de Tour nog mag aanvullen met een bloedklonter."

Horner zal nu een reeks extra tests ondergaan en krijgt een behandeling met bloedverdunners.

Contract

De Amerikaan kan met een gerust hart herstellen want zijn contract bij RadioShack werd met twee jaar verlengd. Ook de 36-jarige Duitser Andreas Klöden en de 27-jarige Sloveen Janez Brajkovic tekenden bij.

Het trio blijft dus tot eind 2013 bij de ploeg van Johan Bruyneel.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties