Cissé weigert truitje Newcastle te dragen om religieuze redenen

De Senegalese aanvaller Papiss Cissé heeft geweigerd om mee te gaan op voorbereidingsstage in Portugal met zijn club Newacastle. Hij weigert het truitje met de nieuwe sponsor, een kredietinstelling, te dragen om religieuze redenen. Dat deelde de BBC woensdag mee. Volgens de Britse openbare omroep heeft Cissé, die moslim is, aan het bestuur te kennen […]

De Senegalese aanvaller Papiss Cissé heeft geweigerd om mee te gaan op voorbereidingsstage in Portugal met zijn club Newacastle. Hij weigert het truitje met de nieuwe sponsor, een kredietinstelling, te dragen om religieuze redenen. Dat deelde de BBC woensdag mee.

Volgens de Britse openbare omroep heeft Cissé, die moslim is, aan het bestuur te kennen gegeven het truitje met de naam van de sponsor Wonga op, niet te willen dragen.

Het conflict sleept al enkele dagen aan en er is nog geen oplossing gevonden. Cissé zelf zou voorgesteld hebben te spelen met een truitje zonder de naam van de sponsor, om zich zo te houden aan zijn religie, die leningen met rente verbiedt.

Belga Foto PN

Reacties

wpDiscuz