"Clijsters liet zich masseren door mishandelde olifant" (video) Sport
"Clijsters liet zich masseren door mishandelde olifant" (video)
Sport

"Clijsters liet zich masseren door mishandelde olifant" (video)

Het waren mooie beelden: Kim Clijsters die zich in Thailand liet masseren door een olifant. Maar volgens dierenrechtenorganisatie Bite Back ging het om een mishandeld dier. Via een open brief willen zij de tennisster uit Bree naar eigen zeggen "informeren" over de gruwelijke praktijken die de Thaise olifanten moeten ondergaan.

.

"Thailand is een zeer mooi land, maar helaas zijn er ook een aantal dingen die bezoekers en toeristen vaak niet te weten komen", klinkt het in de . "Men maakt er massaal ritjes op de rug van een olifant en uzelf kreeg er een massage van een jonge olifant. Dit zeer jonge dier heeft echter al een leven van pijn, angst, en trauma achter de rug."

"In Thailand gebruikt men het eeuwenoude ‘Phajaan’ ritueel om olifanten te trainen en hun wil te breken. Elke olifant is er op deze manier getraind. Het phajaan ritueel is ontstaan in een tijd waar sjamaans dachten op die manier de 'spirit' van de olifant te kunnen scheiden van het lichaam, zodat ze effectief de wil van het dier konden sturen."

De dierenrechtenorganisatie hoopt dat Clijsters zich nu openlijk distantieert van die praktijken.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft via YouTube ook een filmpje de wereld ingestuurd over het ritueel:
(OPGEPAST: niet voor gevoelige kijkers)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties