Clijsters is vijfde rijkste sportvrouw ter wereld Sport
Clijsters is vijfde rijkste sportvrouw ter wereld
Sport

Clijsters is vijfde rijkste sportvrouw ter wereld

Kim Clijsters is volgens het Amerikaanse magazine Forbes de vijfde rijkste sportvrouw. De Russische tennisdiva Maria Sharapova is al voor het zevende jaar op rij de onbetwiste nummer één in de lijst.

Sharapova verdiende het afgelopen jaar zo'n 25 miljoen dollar (17,6 miljoen euro). De tennisster vangt wel veel prijzengeld, maar toch is het al van de Australian Open in 2008 geleden dat ze nog een grandslam wist te winnen. Het meeste geld komt ondertussen binnen via sponsors.

Op de tweede plaats in de lijst van Forbes staat de Deense tennisster Caroline Wozniacki, het nummer 1 van de wereld. Zij moet het met ongeveer de helft van Sharapova stellen, 12,5 miljoen dollar. De Amerikaanse autoracer Danica Patrick is de nummer drie met 12 miljoen dollar.

Kim Clijsters vinden we terug op de vijfde plaats met 11 miljoen dollar, ze wordt omringd door de zusjes Williams. Venus is vierde, Serena staat op plaats zes.

Bij de tien rijkste sportvrouwen zitten liefst zeven tennissters.

Top 10

1. Maria Sharapova (tennis)

2. Caroline Wozniacki (tennis)

3. Danica Patrick (autosport)

4. Venus Williams (tennis)

5. Kim Clijsters (tennis)

6. Serena Williams (tennis)

7. Kim Yu-na (kunstschaatsen)

8. Li Na (tennis)

9. Ana Ivanovic (tennis)

10. Paula Creamer (golf)

Foto's Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties