Club Brugge-Newcastle eindigt op 2-2

Club Brugge heeft donderdag 2-2 gelijkgespeeld tegen Newcastle in de Europa League. De club van interim-coach Philippe Clement stond na 20 minuten 2-0 voor, maar vlak voor de rust maakten de Engelsen nog twee goals. Met een punt blijft Club derde in groep D. Clement, die de ontslagen George Leekens voorlopig vervangt, posteerde door de […]

Club Brugge heeft donderdag 2-2 gelijkgespeeld tegen Newcastle in de Europa League. De club van interim-coach Philippe Clement stond na 20 minuten 2-0 voor, maar vlak voor de rust maakten de Engelsen nog twee goals. Met een punt blijft Club derde in groep D.

Clement, die de ontslagen George Leekens voorlopig vervangt, posteerde door de hoge blessurelast Ryan Donk zoals verwacht op het middenveld, maar had voorin nog een verrassing in petto. Mémé Tchité moest immers plaatsruimen voor Ivan Trickovski. Bij Newcastle verscheen er opnieuw een veredeld B-elftal aan de aftrap.

Club startte sterk en na amper 18 minuten stond het onverhoopt 2-0 voor Blauw-zwart. Trickovski bedankte voor het vertrouwen en scoorde het openingsdoelpunt na een lange bal van Donk. Een afstandsschot van Jörgensen ging enkele minuten later voorbij Tim Krul in de linkerbenedenhoek.

Ameobi

Defensief liet de organisatie echter vaak te wensen over, waardoor Newcastle nog voor de rust langszij kwam. Eerst ging een knappe volley van Vurnon Anita na een zwakke kopbal van Högli tegen de netten en meteen erna kreeg Shola Ameobi alle ruimte om Jorgacevic te verschalken: 2-2.

In een rommelige tweede helft domineerde Newcastle. Pas bij het inbrengen van Tchite konden de West-Vlamingen weer voor gevaar zorgen.

Een vrije trap van Newcastle trof nog de kruising en Krul was alert bij een kopbal van Tchite en een knal van Odjidja, maar het bleef 2-2.

Bordeaux-Maritimo 1-0

In de andere wedstrijd in groep D haalde het Bordeaux het met 1-0 van Maritimo. Newcastle blijft leider met acht punten, Bordeaux volgt met één punt minder. Club is derde met vier punten, Maritimo sluit het rijtje met 2 punten.

De volgende speeldag staat op donderdag 22 november op het programma. Club Brugge ontvangt dan Girondins Bordeaux, terwijl Newcastle het in eigen huis opneemt tegen Maritimo Funchal.

Foto Belga

Reacties

wpDiscuz