Club Brugge pas in slotfase voorbij Bergen Sport
Club Brugge pas in slotfase voorbij Bergen

Club boekte een zuinige zege tegen de rode lantaarn. De ingevallen Refaelov trok een matig en moeizaam voetballende thuisploeg drie minuten voor tijd over de streep. Met de winst komt Club op gelijke hoogde van Anderlecht.

Na de 1 op 9 had Preud'Homme een reactie van zijn spelers gevraagd. Zaterdagavond was daar weinig van te merken. Club schudde een allesbehalve geweldige eerste helft uit de schoenen. Blauw-zwart had een rustig overwicht, maar deed daar weinig mee. Het voetbalde tegen een laag tempo zonder veel dreiging. Vroeg in de wedstrijd moest Saussez een kopbal van De Sutter, die er opnieuw vanaf de aftrap bij was, uit de lage hoek grabbelen. Voor enige opwinding was het daarna wachten tot op het halfuur. Vazquez stuurde Odjidja binnendoor. Saussez, die de hoek goed verkleinde, redde met de voet. Net voor de rust was Club nog tweemaal gevaarlijk. Na een kort genomen hoekschop zette Saussez de vuisten onder een kopbal van Engels. Jarju haalde de rebound van De Sutter van de lijn. Op slag van rust mikte Vazquez over. Bergen kon daar weinig tegenoverzetten. Soumah plaatste een vrije trap een half metertje naast.

Dat er halfweg in de blauw-zwarte kleedkamer een serieus woordje gesproken was, werd snel duidelijk. Club stak meer vuur in zijn spel en zette meer druk naar voor. Vazquez zag een vrije trap op de paal spatten. Saussez had een geweldige redding in huis op een kans van Mechele en een doelpunt van De Sutter werd afgekeurd wegens buitenspel. Halfweg de tweede helft haalde Club opnieuw de voet van de gaspedaal en kwam Bergen beter in de wedstrijd. Ryan haalde eerst een afstandsschot van Soumah uit de kruising en had kort nadien een knappe redding in huis op een uithaal van Mathys. Langs de overzijde kreeg Odjidja een open schietkans maar doelman Saussez was bij de pinken. Het was uiteindelijk invaller Gudjohnsen die een zucht van opluchting door Jan Breydel joeg. Odjidja stuurde de Ijslander diep. Het was slechts geluk van korte duur, want Chatelle knalde de gelijkmaker hard binnen. In de slotfase trok de ingevallen Refaelov Club toch over de streep.

Scheidsrechter: Jérome Nzolo. Toeschouwers: 24.200. CLUB BRUGGE: Ryan - Meunier, Engels, Mechele, De Bock - Simons, Odjidja, Vazquez - Sobota, De Sutter, Lestienne. BERGEN: Saussez - Shpungin, Dussenne, Jarju, Monteyne - Matthys, Van GIjseghem, Diandy, Soumah - Lorenzi, Arbitman. Doelpunten: 82' Gudjohnsen 1-0, 86' Chatelle 1-1., 88' Refaelov 2-1. Vervangingen: 68'Sobota door Gudjohnsen, 78' Vazquez door Refaelov, 81' Soumah door Chatelle, 86' Van Gijseghem door Matumona, 93' De Sutter door Jorgensen. Gele kaarten: Monteyne (fout), Shpungin (fout).