"Club Brugge speelt volgend jaar kampioen" Sport
"Club Brugge speelt volgend jaar kampioen"
Sport

"Club Brugge speelt volgend jaar kampioen"

Dit weekend is het zover! Dan gaat de Jupiler Pro League weer van start en kunnen we elk weekend weer genieten van een stevige pot Belgisch voetbal. Afgelopen seizoen is gebleken dat het niet meer zo voor de hand liggend is om te voorspellen wie kampioen speelt in onze eerste klasse, maar volgens Peter Vandenbempt is Club Brugge op papier de grootste titelkandidaat. “Club deed op papier goede transfers. Vanaken kan iets extra's geven en als Diaby de spits is van Moeskroen voor de winterstop, dan is dat een goalgetter die Club toch wat miste vorig seizoen. Misschien is hij dan de missing link voorin. Op dit moment is Club misschien wel de grootste titelkandidaat”, vertelde hij vanmorgen op Radio 1.

Enige pijnpunt voor Club Brugge is het verlies van hun beresterke keeper die vervangen wordt door Sinan Bolat. “Het vertrek van Mathew Ryan is wel een enorme aderlating. Hij was een puntenpakker en speelde ook Europees een cruciale rol. Je haalt niet zomaar een doelman van hetzelfde niveau. Op Ryan na is de ploeg wel klaar”, klinkt het. Ook titelverdediger AA Gent – dat met praktisch hetzelfde team speelt als vorig seizoen – maakt volgens de voetbalanalist een goede kans, al kunnen de resultaten sterk afhangen van hun Europees parcours. “Er komt een Europese belasting bij. Dat kan twee kanten uit. Als je een heel goeie campagne speelt, zorgt dat voor een flow waardoor je niveau ook in de competitie omhoog gaat. Maar als je de ene rammeling na de andere krijgt, dan is dat een lijdensweg”, aldus Vandenbempt.

Wat Anderlecht betreft, moet er vooral op zoek gegaan worden naar een goalgetter, nu Mitrovic naar Newcastle vertrokken is. “Anderlecht heeft een topspits nodig, want het is onzeker of Sylla de ploeg kan dragen. Suarez is een van de allerbeste spelers in de competitie, maar in dat mandje kun je je eieren ook niet leggen. Obradovic is wel een goeie transfer, net als Ezekiel. Ik verwacht ook een gemotiveerde Defour na alle kritiek en Tielemans die meer zijn verantwoordelijkheid neemt”, voorspelt hij. Wij kijken alvast uit naar de eerste matchen van het seizoen 2015-2016! (KDN)

polls

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties