Club Brugge zonder punten naar huis Sport
Club Brugge zonder punten naar huis
Sport

Club Brugge zonder punten naar huis

Club Brugge is donderdag zonder punten teruggekeerd uit Newcastle. Blauw-zwart verloor op speeldag 3 in de Europa League met 1-0 in St James' Park. In de andere match van groep D speelde het Portugese Maritimo thuis 1-1 gelijk tegen Bordeaux.

Alan Pardew, de coach van de Magpies, stuurde voor het duel met de Belgische competitieleider een veredeld B-elftal in het veld en liet een rist vaste waarden op de bank. Georges Leekens kon nog steeds geen beroep doen op onder meer Donk, Tchité en Meunier.

In een weinig opwindende eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Bojan Jorgacevic moest wel twee keer gepast tussenkomen op pogingen van Papiss Cisé. De Senegalese spits kreeg na een kwartier een open kopkans maar mikte in het midden van het Brugse doel. Vlak voor de rust legde Cissé van dicht bij aan, opnieuw stond het sluitstuk van blauw-zwart pal.

De bezoekers stelden daar weinig tegenover. Alleen Lestienne probeerde het twee keer met een (ongevaarlijk) schot. Na de pauze kwam Newcastle meteen op voorsprong. Obertan werkte een snelle counter beheerst af met een droge knal. Club antwoordde langs Refaelov. Doelman Harper kon de trap van de Israëliër maar net in hoekschop duwen.

Op het uur kreeg topschutter Bacca dé kans op 1-1. De Colombiaan kopte echter over. Dichter kwam Club daarna niet meer bij de gelijkmaker.

Newcastle leidt met 7 punten voor Bordeaux (4), Club Brugge (3) en Maritimo (2). Op 8 november zijn de affiches Club - Newcastle en Bordeaux - Maritimo.

Foto's Belga, Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties