Club en Zulte-Waregem delen punten na aangename wedstrijd Sport
Club en Zulte-Waregem delen punten na aangename wedstrijd

In de wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte-Waregem gingen beide ploegen op zoek naar eerherstel na een turbulente week. Club Brugge ging donderdag roemloos onderuit in de voorrondes van de Europa League tegen het onbekende Slask Wroclaw. Bij Zulte-Waregem verliep de week al niet veel beter. Woensdag werd het nog naar huis gespeeld door PSV in de voorrondes van de Champions League en vrijdag nam de omstreden voorzitter Patrick Decuyper ontslag bij Essevee. Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd met maar één doel voor ogen: de drie punten pakken.

Club begon het beste aan de wedstrijd. Al na vijf minuten miste Lestienne een grote kans. Na een slechte terugspeelbal van kapitein De fauw kon Lestienne alleen op doel af, maar de Brugge-speler besloot in het zijnet. Af en toe kon Zulte-Waregem snedig uitbreken. De kopbal van Skulason op aangeven van Hazard miste echter richting. Na zeventien minuten ging De fauw alweer in de fout. In de zestien meter haalde hij Engels neer. Penalty voor Club en dan is Timmy Simons uiteraard de man die het moet doen. De ervaren kapitein faalde niet en zette Club op een verdiende voorsprong. Even later maakte Jens Naessens ei zo na gelijk met een bal tegen de lat. Mechele kon voor de neus van De fauw de rebound wegwerken.

Op het halfuur had Tom De Sutter de voorsprong voor Club moeten verdubbelen, maar de kersverse vader stifte de bal over Bossut naast de goal. Zulte-Waregem kwam steeds gevaarlijker opzetten en voetbalde enkele goede kansen bijeen. Vijf minuten voor de pauze moest Club-doelman Ryan vol aan de bak om een kopbal van Malanda uit zijn doelvlak te ranselen. De beste kans kwam echter nog van Club. Wang werd diep gestuurd door een sterk spelende Lestienne, maar de Chinese spits wilde het te mooi doen en verslikte zich in zijn dribbels en de kans was weg. In de toegevoegde tijd van de eerste helft haalde Mechele nog Leye onderuit in de zestien van Club. Scheidsrechter Gumienny floot geen penalty, tot ongenoegen van Zulte-Waregem. Bij de rust stond het niet onverdiend 1-0 in het voordeel van Club na een aangename pot voetbal.

Zulte-Waregem sterk na de rust

Na de rust ging Essevee resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Club werd in het defensief gedreven en Tom De Sutter voorkwam een gelijkmaker met een sliding op de doellijn na een vrije trap van Zulte. Na 67 minuten mocht Skulason gaan rusten. In zijn plaats kwam Franck Berrier, die voor meer creativiteit moest zorgen bij Zulte-Waregem. Al na tien minuten loonde de wissel van Dury. Berrier speelde met een listig balletje over de Club-verdediging Leye vrij die kon aanleggen. Naessens dook op aan de tweede paal en werkte de bal van Leye in doel. Een verdiende gelijkmaker voor de troepen van Dury.

Even later schreeuwde heel het stadion moord en brand nadat Engels neerging in het doelgebied van Bossut. Ook nu floot Gumienny geen penalty. Tien minuten voor tijd had Lestienne nog moeten scoren, maar zijn schot strandde op de paal. De wedstrijd ging nog een paar keer op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Na een boeiende partij delen beide clubs de punten.