Complete verrassing in selectie Rode Duivels tegen Andorra Sport
Complete verrassing in selectie Rode Duivels tegen Andorra
Sport

Complete verrassing in selectie Rode Duivels tegen Andorra

Volgende week is het weer zover! Dan gaat onze nationale voetbaltrots er weer volop tegenaan om in 2016 Europees kampioen te worden. En dat zal moeten gebeuren met ongeveer dezelfde spelerskern als op het WK, al zit er één enorme verrassing tussen.
Op het WK is het ons net niet gelukt, maar 2016 wordt hét jaar van de Rode Duivels. Marc Wilmots heeft zopas bekendgemaakt op welke 23 toppers we mogen rekenen voor de eerste twee kwalificatiematchen tegen Andorra (10 oktober) en Bosnië-Herzegovina (13 oktober). Zoals verwacht zijn onder andere Courtois, Kompany, De Bruyne, Hazard en Mertens van de partij, maar in datzelfde lijstje van heren in vorm duikt een compleet onbekende achternaam op: Denayer. Wie? Jason Denayer. Wie? Geen idee.

Na een grondige dosis opzoekwerk leren we dat Jason Denayer momenteel door Manchester City uitgeleend wordt aan Celtic. De 19-jarige verdediger stond er dit seizoen vier keer in de basis en scoorde twee doelpunten. That’s it. Voor de rest speelde hij nog een hoopje minuten in de jongere afdelingen van de Engelse competitie en acht wedstrijden bij de Belgische U19. Soit, altijd leuk om wat vers bloed in de ploeg te hebben, maar wel straf dat deze jongen gelijk mag meespelen voor het grote goud.

Ook opvallend is de afwezigheid van Thomas Vermaelen. Daar heeft Wilmots een glasheldere uitleg voor. “Ik heb hem aan de lijn gehad. Hij heeft een week meegetraind. Hij is een belangrijke man voor ons, maar hij heeft een kleine terugslag gekregen. Thomas traint nu individueel bij Barcelona.” De volledige opstelling kan u hieronder bekijken. (KDN)

customer survey

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties