Contador: "Mooie en interessante Vuelta" Sport
Contador: "Mooie en interessante Vuelta"
Sport

Contador: "Mooie en interessante Vuelta"

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), tweevoudig Vuelta-winnaar (2008 en 2012), vindt dat de Ronde van Spanje 2014 voldoende evenwichtig is samengesteld. Dat verklaarde de Spanjaard zaterdag in een videoboodschap, uitgezonden op een ceremonie in Cádiz, waar de Vuelta van dit jaar werd voorgesteld.

"Het is een mooi en interessant parcours, met zeven aankomsten die iets lastiger zijn. Enkele hebben bijzonder steile gedeeltes", aldus Contador. "Er staan twee individuele tijdritten op het programma. En zelfs al is het zo dat de laatste met zijn 10 kilometer erg kort is, dan nog kan die heel interessant zijn."

Valverde

Alejandro Valverde (Móvistar), vorig jaar derde in de Vuelta, was een van de aanwezige renners op de presentatie in Cádiz. "Het is een lastige koers", zo zei de landgenoot van Contador. "Ik hou wel van het parcours. Deze Ronde van Spanje is iets minder zwaar in vergelijking met die van vorig jaar. Maar toch moet je oppassen, want het zijn de renners die de koers zwaar maken. Dit jaar zal ik trouwens deelnemen aan zowel de Ronde van Frankrijk als aan de Vuelta", besloot de winnaar van de Ronde van Spanje in 2009.

Foto AFP, Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties